ArtboardArtboard

Vacature: Cliëntondersteuner (omgeving Utrecht)

Ben jij de ogen en oren die wij zoeken?

Voor omgeving Utrecht zoeken wij

Cliëntondersteuners voor mensen met doofblindheid

Over Kalorama

Als jij één van onze teams komt versterken dan merk je snel genoeg dat wij enorm betrokken zijn bij de zorg die wij bieden. Binnen Kalorama werken we volgens het Rijnlands gedachtengoed. Dat wil zeggen dat we werken op basis van gelijkwaardigheid, vertrouwen en vakmanschap. Die gelijkwaardigheid ervaar je direct doordat bij ons niet de manager beslist, maar de teams zèlf. De manager geeft het vertrouwen aan het team zodat zij de ruimte voelen om hun vakmanschap in te zetten. Op deze manier kunnen zijn de zorg optimaal organiseren voor onze bewoners. Ondersteunende diensten zoals de technische dienst, receptie, administraties, centrale keuken, control en P&O, faciliteren, ondersteunen, adviseren en coachen de teams daar waar nodig. Zo zijn de teams in staat goede zorg te leveren. Mooi concept toch? Wij merken dat het werkt! Ja, natuurlijk, soms is het even zoeken met z’n allen maar dat maakt het ook weer uitdagend en leuk. Spreekt onze werkwijze jou aan? Dan nodigen we je van harte uit om bij ons te solliciteren!

De baan en de doelgroep

In Nederland woont een kwetsbare groep mensen met doofblindheid. Deze groep kan onvoldoende gebruik maken van hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een bril, blindenstok of blindengeleidehond. Om ervoor te zorgen dat zij kunnen participeren in de maatschappij kun jij als cliëntondersteuner van enorme toegevoegde waarde zijn. Als ondersteuner bevorder, behoud en compenseer je de zelfredzaamheid van de cliënt en bemiddel je in de communicatie met de buitenwereld. Je bent als het ware de ogen en de oren van de cliënt. De cliënt stuurt jou dan ook aan en jij weet precies wanneer je een helpende hand kan bieden of wanneer je juist een stapje terug moet doen. Je zorgt voor een veilige woon- en leefomgeving en helpt daar waar nodig met de alledaagse dingen binnen- en buitenshuis, denk hierbij bijvoorbeeld aan een bezoek aan de huisarts, samen boodschappen doen, koken, fietsen en winkelen. Omdat je voornamelijk zelfstandig werkt is een goed contact met de persoonlijk begeleider van belang, jij zorgt dan ook voor een communicatief goede overdracht en weet haarfijn te vertellen als er veranderende omstandigheden zijn of zaken zijn die je over moet dragen aan de persoonlijk begeleider.

Word je enthousiast van onze werkwijze? Kijk dan of de volgende punten ook bij jou passen:

 • Je hebt een opleiding (activiteiten) begeleider (SPW, MMZ, AB) op minimaal MBO-niveau 3.
 • Je hebt ervaring in de (ouderen)zorg en/of gehandicaptenzorg en je wil jezelf ontwikkelen binnen de doofblindenwereld.
 • Je bent zelfstandig, integer, kunt goed luisteren, observeren, signaleren en je hebt inlevingsvermogen.
 • Je bent hulpvaardig, tactvol en beschikt over een gezonde dosis zelfvertrouwen.
 • Je bent in staat tot zelfreflectie en kunt goed samenwerken.
 • Je woont in de omgeving van Utrecht.
 • Je bent bereid om overdag, avond en zaterdag te werken (afhankelijk van de cliëntbehoefte).

Ons aanbod:

 • Vertrouwen, verbinding en vakmanschap.
 • Salaris conform cao VVT FWG30 (maximaal € 2.373,63 bruto per maand op fulltime basis).
 • Aantrekkelijke regelingen zoals een fietsregeling, pensioenopbouw, collectieve zorgverzekering.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden op het eigen vakgebied (zoals bijvoorbeeld een cursus handalfabet en gebarentaal, opleiding doofblindenbegeleider MBO+).
 • Het aantal uren overleggen we samen maar zal liggen tussen de 3 en 13 uur per week.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

Meer weten?

Bel of mail naar Bart de Vries (medewerker ambulante zorg) via 06-13801369 / b.devries@kalorama.nl of naar Lieke van Moerkerk (P&O adviseur) via 024-6847790 / l.vanmoerkerk@kalorama.nl.

Van mening dat wij een match zijn? 

We kijken er naar uit om je sollicitatie te mogen ontvangen via de onderstaande solliciteer button. Vergeet niet om in je motivatiebrief het volgende vacaturenummer te vermelden: 201801-3CO

Oh ja, als je bij ons in dienst treedt vragen we een Verklaring Omtrent Goed Gedrag (VOG).

Direct solliciteren