ArtboardArtboard

Vacature: Doofblindenbegeleider - het Centrum voor Doofblinden (Beek-Berg en Dal)

Doofblindenbegeleider - het Centrum voor Doofblinden (Beek-Berg en Dal)
18 uur per week

 

De baan
Op unit 1B, centrum voor doofblinden in Beek (Berg en Dal), wonen acht unieke bewoners die zowel verzorging als begeleiding nodig hebben. Het overgrote deel van de bewoners hebben op latere leeftijd een auditieve en/of visuele beperking ontwikkeld. Daarnaast hebben zij een beperking op lichamelijk, geestelijk en/of sociaal gebied.

Jouw taak als doofblindenbegeleid(st)er is zorg en begeleiding bieden en de wereld naar onze bewoners toebrengen, zodat zij een zo comfortabel en zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden. Jij bent de ogen en oren van de bewoners en zorgt voor een veilige, voorspelbare en huiselijke leefomgeving. Dankzij jouw informatie kunnen de bewoners eigen keuzes maken. Grenzen stellen en structuur aanbieden zijn hierin essentieel. Je bent binnen ons team van waarde door het verlenen van de dagelijkse intensieve ADL-zorg, begeleiding en ondersteuning.

Ons team bestaat uit enthousiaste, betrokken medewerkers die het welzijn van de bewoners vooropstellen. Samen met andere zorgprofessionals en disciplines zorgen wij voor een passende dagbesteding met activiteiten, verpleging, behandeling en persoonlijke verzorging.

Word je enthousiast van deze baan? Kijk dan of jij je in de volgende eigenschappen herkent:

Wij vragen:

 • Je hebt een diploma Verzorgende-IG, SPH, MWD, SPW, MMZ- NV4 of soortgelijk.
 • Je hebt een kritische, proactieve houding en beschikt over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.
 • Flexibiliteit: je werkt wisselende diensten (overdag of in de avond) en 2 keer per maand een weekend.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met zelfsturing en begeleiding in de gehandicaptenzorg en/of ouderenzorg.
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
 • Je bent bereid om gebarencursussen en diverse scholingen te volgen.

Wij vragen bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Wij bieden:

 • Vertrouwen, verbinding en vakmanschap.
 • Een uitdagende werkomgeving met enthousiaste en betrokken collega’s.
 • Salaris conform CAO VVT FWG35.
 • Aantrekkelijke regelingen zoals pensioenopbouw, fietsregeling, premiekorting bij een zorgverzekering.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden op het eigen vakgebied zoals gebarencursussen en de twee jaar durende interne opleiding doofblindenbegeleider (MBO+).

Werken bij Kalorama
Als jij één van onze teams komt versterken, merk je dat wij enorm betrokken zijn bij de zorg en behandeling die we bieden. Binnen Kalorama werken we volgens het Rijnlandse gedachtegoed. De waarden Vertrouwen, Vakmanschap en Verbinding staan centraal. Deze waarden ervaar je bij ons doordat de zelforganiserende teams het Vertrouwen en de ruimte krijgen om hun Vakmanschap in te zetten en de zorg en begeleiding te organiseren die het best past bij onze bewoners. We stimuleren onze collega’s om elkaar op te zoeken en Verbinding met elkaar aan te gaan. Door die Verbinding leer je van elkaar en maken we optimaal gebruik van elkaars Vakmanschap. Het is soms zoeken met z’n allen maar dat maakt het ook uitdagend en boeiend.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je terecht bij Lia de Kat of Ria van Zwam via het mailadres L.dekat@kalorama.nl of R.vanzwam@kalorama.nl.

Van mening dat wij een match zijn? 
Spreekt onze visie en werkwijze jou aan? Dan nodigen we je van harte uit om bij ons te solliciteren. Het team van afdeling 1B kijkt er naar uit om je sollicitatie uiterlijk 15 april aanstaande te ontvangen. Reageer direct via onderstaand formulier.

Wat superleuk dat je wilt solliciteren! We vragen je om dit formulier in te vullen. Je sollicitatieformulier en CV kun je als bijlagen eenvoudig uploaden. Als je wilt, mag je ook nog een korte motivatie geven. Wij kijken uit naar jouw reactie!