ArtboardArtboard

Vacature: Doofblindenbegeleider op een semi-zelfstandige groep (Beek-Berg en Dal)

Doofblindenbegeleider woongroep 2D (Beek-Berg en Dal)
 28 uur per week

Wordt jij onze nieuwe collega? Het team van woongroep 2D telt acht begeleiders en kenmerkt zich als een open, betrokken en flexibel team. Bovendien helpen we elkaar waar nodig. We doen het namelijk samen. Met elkaar én de bewoners. Ons team gaat zoveel mogelijk uit van de eigenheid, mogelijkheden en wensen van de bewoners. Kijken en afstemmen, eigen regie, humor en warme zorg zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Even voorstellen: woongroep 2D
Woongroep 2D is onderdeel van Het Centrum voor Doofblinden en gevestigd in Beek (Berg en Dal). Op de woongroep wonen acht bewoners in de leeftijd van 50 tot 67 jaar met een beperking in horen en/of zien. Daarnaast hebben zij een beperking op lichamelijk, verstandelijk en/of psychiatrisch vlak. Door auditieve en/of visuele beperkingen heeft iedere bewoner zijn eigen unieke manier van communiceren. Bewoners communiceren bijvoorbeeld via vierhandengebaren of vingerspellen in de hand. Geen ervaring hiermee? Geen probleem, dit leren we je!

De groep is semi-zelfstandig en kenmerkt zich als een gezellige groep met veel humor. Er is sprake van een positieve groepsdynamiek. Maar dit gaat niet zomaar. Als doofblindenbegeleider heb je een ontzettend belangrijke rol hierin. Met humor en improvisatietalent weet jij onze bewoners te stimuleren, motiveren en activeren. We vinden het belangrijk dat jij hierin het initiatief neemt naar de bewoners toe en niet afwacht.

Ook goed om te weten
We proberen veel te ondernemen met onze bewoners. Dagelijks zorgen wij samen met de bewoners voor het avondeten. Overdag doen we de boodschappen om vervolgens samen met de bewoners te gaan koken. Daarnaast plannen we verschillende uitjes. Binnenkort gaan we zelfs op vakantie met de bewoners.

Enthousiast geworden? Kijk dan of jij je in de volgende eigenschappen herkent:

Wij vragen:

 • je hebt een diploma verzorgende-IG, SPH, MWD, SPW, MMZ- NV3 of NV4 of soortgelijk
 • je hebt een kritische, proactieve houding en beschikt over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen
 • je bent flexibel, evenwichtig, communicatief sterk en in staat tot zelfreflectie
 • je neemt initiatief, bent vindingrijk en je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel
 • je hebt bij voorkeur ervaring met zelfsturing en begeleiding in de gehandicaptenzorg en/of ouderenzorg
 • je bent bereid om gebarencursussen en diverse scholingen te volgen
 • je bent in bezit van BHV of bereid deze te behalen
 • onregelmatige werktijden en af en toe een nachtdienst werken is voor jou geen probleem

Wij bieden:

 • vertrouwen, verbinding en vakmanschap
 • enthousiaste en betrokken collega’s die graag kennis met jou willen maken
 • salaris conform CAO VVT FWG35 (max. € 2.668,93 bruto bij een fulltime dienstverband)
 • aantrekkelijke regelingen zoals pensioenopbouw, fietsregeling, premiekorting bij een zorgverzekering
 • opleidings- en ontwikkelmogelijkheden op het eigen vakgebied zoals gebarencursussen
 • een  vast contract

Werken bij Kalorama
Als jij één van onze teams komt versterken, merk je dat wij enorm betrokken zijn bij de zorg en behandeling die we bieden. Binnen Kalorama werken we volgens het Rijnlandse gedachtegoed. De waarden Vertrouwen, Vakmanschap en Verbinding staan centraal. Deze waarden ervaar je bij ons doordat de zelforganiserende teams het Vertrouwen en de ruimte krijgen om hun Vakmanschap in te zetten en de zorg en begeleiding te organiseren die het best past bij onze bewoners. We stimuleren onze collega’s om elkaar op te zoeken en Verbinding met elkaar aan te gaan. Door die Verbinding leer je van elkaar en maken we optimaal gebruik van elkaars Vakmanschap. Het is soms zoeken met z’n allen maar dat maakt het ook uitdagend en boeiend.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je terecht bij Cynthia van der Sluys of Stephanie Brons via het telefoonnummer 024-6847782. We vertellen je graag meer over deze leuke baan!.

Echt iets voor jou?
Dan nodigen we je van harte uit om bij ons te solliciteren. Het team van woongroep 2D kijkt er naar uit om je sollicitatie uiterlijk 29 april aanstaande te ontvangen. Reageer direct via de onderstaande groene reageerbutton.

Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Direct solliciteren