ArtboardArtboard

Vacature: Doofblindenbegeleider op woongroep 1A (Beek-Berg en Dal)

Doofblindenbegeleider op woongroep 1A (Beek-Berg en Dal)
20 tot 28 uur per week (bepalen we samen)

De baan
Op afdeling 1A, Centrum voor Doofblinden in Beek (Berg en Dal) wonen 8 bewoners in de leeftijd van 55 tot 94 jaar met een ernstige beperking in horen en/of zien. Zij hebben daarnaast een of meerdere beperkingen op lichamelijk, psychisch en sociaal gebied wat zich kan uiten in moeilijk verstaanbaar gedrag. We zijn op zoek naar iemand die stevig in zijn schoenen staat.

Jouw taak als doofblindenbegeleid(st)er is lichamelijke zorg en begeleiding bieden en de wereld naar onze bewoners toe brengen, zodat zij een zo comfortabel en zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden. Jij bent hun ogen en oren en zorgt voor een veilige en voorspelbare leefomgeving. Dankzij jouw informatie kunnen de bewoners hun eigen keuzes maken. Grenzen stellen en structuur aanbieden zijn hierin essentieel.

Ons team kenmerkt zich als een divers, betrokken en enthousiast team en we helpen elkaar waar nodig. Samen met je collega’s stem je de zorg en begeleiding zo goed mogelijk af op de mogelijkheden, wensen en behoefte van onze bewoners. Kijken en afstemmen, eigen regie, humor en warme zorg zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Voor de bewoners is onze afdeling echt hun thuis.

Word je enthousiast van deze baan? Kijk dan of jij je in de volgende eigenschappen herkent:

Wij vragen:

 • Je hebt een diploma Verzorgende-IG, SPH, MWD, SPW, MMZ- NV4 of soortgelijk.
 • Je hebt een kritische, proactieve houding en beschikt over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.
 • Flexibiliteit: je werkt wisselende diensten (overdag of in de avond) en 2 keer per maand een weekend.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met zelfsturing en begeleiding in de gehandicaptenzorg en/of ouderenzorg.
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
 • Je bent bereid om gebarencursussen en diverse scholingen te volgen.

Wij vragen bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Wij bieden:

 • Vertrouwen, verbinding en vakmanschap.
 • Een uitdagende werkomgeving met enthousiaste en betrokken collega’s.
 • Salaris conform CAO VVT FWG35 (max. € 2.762,34 bruto bij een fulltime dienstverband).
 • Aantrekkelijke regelingen zoals pensioenopbouw, fietsregeling, premiekorting bij een zorgverzekering.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden op het eigen vakgebied zoals gebarencursussen en de twee jaar durende interne opleiding doofblindenbegeleider (MBO+).

Werken bij Kalorama
Als jij één van onze teams komt versterken, merk je dat wij enorm betrokken zijn bij de zorg en behandeling die we bieden. Binnen Kalorama werken we volgens het Rijnlandse gedachtegoed. De waarden Vertrouwen, Vakmanschap en Verbinding staan centraal. Deze waarden ervaar je bij ons doordat de zelforganiserende teams het Vertrouwen en de ruimte krijgen om hun Vakmanschap in te zetten en de zorg en begeleiding te organiseren die het best past bij onze bewoners. Het is soms zoeken met z’n allen maar dat maakt het ook uitdagend en boeiend.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je terecht via het e-mailadres Unit1a@kalorama.nl. Of bel met Tom: 0682901237.

Van mening dat wij een match zijn? 
Spreekt onze visie en werkwijze jou aan? Dan nodigen we je van harte uit om bij ons te solliciteren. Het team van afdeling 1A kijkt er naar uit om je sollicitatie uiterlijk 31 mei aanstaande te ontvangen. Reageer direct via de onderstaand formulier.

Wat superleuk dat je wilt solliciteren! We vragen je om dit formulier in te vullen. Je sollicitatieformulier en CV kun je als bijlagen eenvoudig uploaden. Als je wilt, mag je ook nog een korte motivatie geven. Wij kijken uit naar jouw reactie!