ArtboardArtboard

Vacature: Helpende voor Het Centrum voor Doofblinden (Beek-Berg en Dal)

Helpende voor Het Centrum voor Doofblinden (Beek-Berg en Dal)
Uren bespreekbaar

Afdeling Boszicht is onderdeel van Het Centrum voor Doofblinden en gevestigd in Beek (Berg en Dal). Het team biedt zorg en begeleiding aan 13 bewoners variërend in leeftijd van 40 tot 90 jaar. Al deze bewoners hebben onder andere een auditieve en/of visuele beperking. Een grote groep bewoners zijn zorgbehoevend en niet meer tot zelfzorg in staat.

Wat maakt werken op Boszicht uniek?
Kenmerkend voor deze afdeling is de hoge dynamiek. Door auditieve en/of visuele beperkingen zijn onze bewoners communicatief beperkt. Daarom kunnen ze vaak niet goed vertellen wat ze willen, of uitdrukken hoe het met ze gaat. De communicatie is dus lastig, maar niet onmogelijk! Sommige bewoners communiceren via vierhandengebaren of vingerspellen in de hand. Maar communiceren betekent ook voorzichtig een arm aanraken om te laten merken dat je er bent. Iedere bewoner van Boszicht heeft zo zijn eigen unieke manier van communiceren.

Klaar voor een uitdaging?
Als Helpende werk je binnen het team mee aan de dagelijkse zorg en begeleiding van bewoners. Dat dit soms best even aanpoten is hoeven we jou niet te vertellen. Word je enthousiast van deze baan? Kijk dan of jij je in de volgende eigenschappen herkent:

Wij vragen (harde eisen):

 • je bent een gediplomeerd helpende (MBO-NV2)
 • je hebt ervaring met tilhulpmiddelen
 • je bent flexibel inzetbaar
 • je bent geschoold en daardoor bekwaam in het aanreiken en toedienen van medicatie
 • bereidheid tot het volgen van interne scholing

Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Wij bieden:

 • een unieke werkplek met bijzondere bewoners van wie je heel veel kunt leren
 • een betrokken, enthousiast team waarbinnen je je talenten optimaal tot hun recht kunt laten komen
 • een aantrekkelijk salaris conform VVT FWG25 (max. €2.397,39 bruto bij een fulltime dienstverband)
 • een contract voor onbepaalde tijd
 • aantrekkelijke regelingen zoals pensioenopbouw, fietsregeling, premiekorting bij een zorgverzekering
 • een dagdeel meelopen om een indruk te krijgen van het team en de bewoners

Meer weten?
Voor meer informatie bel je met Tom (024-6847768) of stuur een e-mail naar Dee-dee (doofblindenbegeleider): D.vandeWerken@kalorama.nl. Ook ben je van harte welkom voor een kennismaking op de afdeling; de koffie staat klaar! Een dagdeel meedraaien? Ook geen probleem! Wel willen we graag van te voren een afspraak met je maken.

Werken bij Kalorama
Als jij één van onze teams komt versterken, merk je dat wij enorm betrokken zijn bij de zorg die we bieden. Binnen Kalorama werken we volgens het Rijnlandse gedachtegoed. De waarden Vertrouwen, Vakmanschap en Verbinding staan centraal. Deze waarden ervaar je bij ons doordat de zelforganiserende teams het Vertrouwen en de ruimte krijgen om hun Vakmanschap in te zetten en de zorg en begeleiding te organiseren die het best past bij onze bewoners. We stimuleren onze collega’s om elkaar op te zoeken en Verbinding met elkaar aan te gaan. Door die Verbinding leer je van elkaar en maken we optimaal gebruik van elkaars Vakmanschap. Het is soms zoeken met z’n allen maar dat maakt het ook uitdagend en boeiend.

Solliciteren?
Het team van Boszicht kijkt er naar uit om je sollicitatie uiterlijk 5 april 2020 te ontvangen. Reageer direct via de onderstaande groene reageerbutton.

Direct solliciteren