ArtboardArtboard

Vacature: Innoverende GZ-psycholoog (Beek-Berg en Dal)

Kalorama zoekt voor het Expertisecentrum voor Doofblinden in Beek bij Nijmegen een:

Innoverende GZ-psycholoog
8 - 12 uur (uren in overleg)

Ben jij die onderzoekende GZ-psycholoog die zich graag inzet voor mensen die problemen hebben met een dubbele zintuiglijke beperking (doofblind, slechthorend én slechtziend) en daarbij aanvullende meervoudige problematiek zoals verstandelijk beperkt, ouderdomsproblematiek en psychische problematiek.

Dan zoeken we jou!

Het Centrum voor Doofblinden, onderdeel van Kalorama is een landelijke organisatie op het gebied van doofblindheid. Naast een woonsetting (68 cliënten) begeleiden we ambulant landelijk een grote groep cliënten (70) die nog thuis wonen.

Er vindt op dit moment een kwaliteitsslag en herpositionering plaats in het kader van Expertisecentrum 2.0. Mensen blijven steeds langer thuis wonen en worden steeds ouder, waarbij ook problematiek met visus én gehoor steeds vaker voorkomt. Er is daarom een toenemende behoefte aan diagnostiek, behandeling en onderzoek om adequate begeleiding te geven bij doofblinden wonend in heel Nederland. De begeleiding vindt zowel thuis, bij zorginstellingen (Verpleeghuis/VG) als in de woonhuizen/dagbesteding van het Centrum voor Doofblinden plaats. Het doel is het ontwikkelen van kennis én het maximaal inzetten van deze kennis.

Samen met je collega gedragskundige (behandel coördinator/orthopedagoog) maak je deel uit van het Behandelteam CvDB samen met communicatiedeskundigen, gebarendocenten, trainers communicatiehulpmiddelen, ergotherapeuten, maatschappelijk werker en specialist ouderengeneeskunde. Tevens werk je samen met de ambulante begeleiders en woon- en dagbestedings-medewerkers van het Centrum.

Onze voorkeur gaat uit naar een GZ-psycholoog. We nodigen echter ook ervaren verpleeghuispsychologen, orthopedagogen, neuropsychologen en revalidatiepsychologen uit om te reageren. We zoeken iemand die mee wil bouwen aan de positionering en expertise van ons landelijk Centrum. Maar alleen bouwen is niet genoeg. Jij durft je verantwoordelijkheid te nemen. Dit doe je met lef en overtuiging. 

Kerntaken:

 • Psychologisch onderzoek op locatie op vraag van behandelcoördinator
 • Psychologische diagnostiek/behandelvraagstukken ambulante dienst

Word je enthousiast van deze functie? Kijk dan of de volgende punten ook bij jou passen:

 • Je hebt een afgeronde wetenschappelijke opleiding tot GZ-psycholoog, accent volwassenen en ouderen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met oudere cliënten met complexe zorgvragen, zoals gerontopsychiatrie, intensieve somatische zorg , gehandicaptenzorg  en je hebt kennis en inzicht in de aanpak van moeilijk hanteerbaar gedrag.
 • Je hebt affiniteit met verpleeghuiszorg cq gehandicaptenzorg.
 • Je hebt ervaring met multidisciplinair werken binnen de zorg en het onderhouden van contacten met naasten en/of vertegenwoordigers van de cliënt.
 • Je bent flexibel, collegiaal en houdt van aanpakken.
 • Je ziet het als een uitdaging om je op verschillende fronten te profileren en je denkt verder dan in hokjes. Je legt de focus op de cliënt en zijn/haar omgeving. Tevens ondersteun en inspireer je medewerkers in de zoektocht professioneel handelen af te stemmen op de vraag van cliënten.

Wij bieden jou:

 • Een bijzondere werkplek met unieke cliënten 
 • Vertrouwen, verbinding en vakmanschap
 • Een dagdeel meelopen om een indruk te krijgen van de cliënten
 • Scholing om te kunnen communiceren met mensen met visus én gehoorprobelmatiek
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden op het eigen vakgebied. 
 • Salaris conform CAO VVT FWG65 (max. €5.584,67 bruto bij een fulltime dienstverband).
 • Aantrekkelijke regelingen zoals pensioenopbouw,  fietsregeling en premiekorting bij een zorgverzekering.
 • Direct een contract voor onbepaalde tijd. De hoeveelheid uren is bespreekbaar.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je terecht bij Yvon ten Brummelhuis (06-12539203) of mail naar y.tenbrummelhuis@kalorama.nl.

Graag ontvangen we jou sollicitatie vóór 12 april aanstaande. Solliciteer direct via onderstaand formulier.

Wat superleuk dat je wilt solliciteren! We vragen je om dit formulier in te vullen. Je sollicitatieformulier en CV kun je als bijlagen eenvoudig uploaden. Als je wilt, mag je ook nog een korte motivatie geven. Wij kijken uit naar jouw reactie!