ArtboardArtboard

Vacature: Leerling Verzorgende-IG (BBL-opleiding)

Werken in de ouderenzorg is veelzijdiger dan je denkt. Natuurlijk zorg je voor ouderen. Maar wie zorgt, doet zoveel meer dan zorgen alleen. Je organiseert, signaleert, stimuleert, coacht, beslist, bewaakt, steunt, troost, verbindt, vernieuwt, improviseert en leert. Elke dag opnieuw.

Zie jij jezelf werken in de zorg, of werk je al in de zorg wil je een stapje verder komen? Dan hebben wij een opleidingsplaats voor jou!

Leerling Verzorgende-IG (BBL-opleiding - MBO niveau 3)

Werken en leren combineren? Dat kan bij Kalorama!
In februari 2020 starten  wij, in samenwerking met het ROC, de BBL opleiding tot Verzorgende-IG (MBO niveau 3). In een BBL opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) combineer je leren met werken op een van onze locaties. Je bent dus niet alleen leerling maar ook collega.  

Wat kan jij verwachten wanneer je onze nieuwe collega wordt?
In de praktijk werk je minimaal 22 uur per week en daarnaast ga je één dag in de week naar school. Tijdens het leer-werktraject begeleid je mensen bij hun persoonlijke verzorging en verricht je verpleegtechnische handelingen, zoals injecteren en wondverzorging. Wat je leert, breng je dus direct in de praktijk.

Tijdens de opleiding word je ondersteund en begeleid door je werkbegeleider op de afdeling en door een medewerker van afdeling Opleiding van Kalorama. Zij coachen en stimuleren je om zelfstandig en professioneel je beroepshouding aan te leren en de vaardigheden eigen te maken. Ook je collega’s op de werkvloer helpen en ondersteunen je waar nodig.

Wat verwachten we van jou?

  • Je bent minimaal 18 jaar oud.
  • Je hebt een diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde, theoretische leerweg of een diploma op mimimaal niveau 2.
  • Je bent flexibel in het werken van wisselende diensten (dag, avond en weekenden).
  • Je kunt werken en leren goed combineren en je beschikt over voldoende doorzettingsvermogen.
  • Maar het allerbelangrijkste: je wilt samen met ons de beste zorg leveren voor onze bewoners!

Een verplichte test vanuit het ROC om je capaciteit en persoonlijkheid in beeld te brengen behoort tot de sollicitatieprocedure.

Wat krijg je van ons?
Werken in de zorg is fantastisch: elke dag ervaar je dat je het verschil kan en mag maken voor onze bewoners. Daarnaast bieden wij:

  • Een leer-arbeidsovereenkomst met uitzicht op een vast contract bij Kalorama.
  • Het aantal contracturen is bespreekbaar. Maar in ieder geval tussen de 24 uur en 32 uur per week, dit is inclusief vergoeding voor lestijd.
  • Lesgeld wordt voor je betaald, boeken krijg je in bruikleen en lesuren worden gedeeltelijk vergoed.
  • Een salaris conform CAO VVT. Interne kandidaten vallen onder de garantieregeling en behouden het huidige salaris, tenzij het leerling salaris hoger is.
  • Bij gelijkwaardige kandidaten gaat onze voorkeur uit naar de interne collega.

Vraag maar raak!
Heb je nog vragen? Geen probleem! Je kunt altijd contact opnemen met Karin, Antoinette of Laura. Dit kan per e-mail via Opleiding@kalorama.nl of bel naar 024-6847777. Zet vast in je agenda: de eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 20 november 2019. Ook na deze datum kun je nog solliciteren.

Direct solliciteren