ArtboardArtboard

Vacature: Muziekagoog - Het Centrum voor doofblinden (Beek-Berg en Dal)

Muziekagoog - Het Centrum voor doofblinden (Beek-Berg en Dal)
21 uur per week

Het Centrum voor doofblinden, onderdeel van Kalorama, is een expertisecentrum voor mensen die problemen hebben met visus én gehoor (doofblind, slechthorend én slechtziend) en daarbij aanvullende problematiek zoals verstandelijk beperkt, ouderdomsproblematiek, psychiatrische problematiek. De cliënten variëren in de leeftijd van 30 tot 90 plus.

De afdeling Dagbesteding, onderdeel van het Centrum voor doofblinden, biedt mogelijkheden voor gespecialiseerde dagbesteding. De activiteiten worden georganiseerd voor cliënten die thuis wonen, bewoners uit de woonvoorziening, maar ook voor cliënten die gebruik maken van de revalidatie of deeltijdbehandeling. Er vindt op dit moment een kwaliteitsslag en herpositionering plaats in het kader van Expertisecentrum 2.0.

Benieuwd naar wat je gaat doen? Lees dan snel verder!
We zijn gestart met het werken vanuit Dagbesteding 2.0. We werken met de domeinen: Arbeid, Activering, Zintuigstimulatie en Recreatie. Voor het domein Zintuigstimulatie zoeken wij een kartrekker op het gebied van muziek. Het is een nieuw in te vullen functie binnen onze organisatie die jij, samen met ons, verder vorm gaat geven. We zoeken iemand die beschikt over ruime muzikale en muziek-technische kwaliteiten voor het inzetten van muziek als agogisch medium. Je beschikt over een groot muzikaal improvisatievermogen, het liefst met instrument en zang. Het medium moet je ook laagdrempelig en breed kunnen inzetten want de fysieke beleving van de klankaspecten van de muziek zorgt voor de bewustwording van het eigen lichaam en de omgeving zeker bij ons doelgroep. Vandaar dat we willen gaan werken vanuit bijvoorbeeld de BiM-werkwijze.

Zie jij jezelf de uitdaging aan gaan in een vernieuwende organisatie te stappen en raak  jij geïnspireerd  bij het lezen van deze vacature?  Binnen een team van 25 activiteitenbegeleiders vind jij je plek als professional. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en je zowel individueel als in een groep kunt werken.

Wij vragen:

 • je hebt een opleiding Muziekagoog en/ of SPH met een aanvullende differentiatie in muziek
 • je hebt ervaring met het inzetten van muziek als agogisch medium
 • kunnen werken met de BiM-werkwijze is een pré
 • je hebt affiniteit met de doelgroep en daarnaast kennis en/of ervaring van mensen met verstandelijke, psychische, lichamelijke beperkingen en ouderdomsproblematiek
 • je bent bekend met de methodische cyclus en kunt deze in je dagelijkse werk toepassen.
 • je hebt een observerend vermogen en kunt afstemmen
 • bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Wij bieden:

 • Een bijzondere werkplek met unieke cliënten
 • Een team van collega’s die betrokken en enthousiast zijn in hun vak.
 • Vertrouwen, verbinding en vakmanschap
 • Een salaris conform CAO VVT
 • Aantrekkelijke regelingen zoals pensioenopbouw, fietsregeling, premiekorting bij een zorgverzekering
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden op het eigen vakgebied
 • Een dagdeel meelopen om een indruk te krijgen van het team en de cliënten
 • We starten met een jaarcontract maar mocht blijken dat wij een match zijn, dan kan je contract eerder omgezet worden naar een vast contract

Vragen?
Bel met Tom: 024-6847768 of stuur je e-mail naar HR@Kalorama.nl.

Ben jij onze nieuwe collega?
Solliciteer dan direct via onderstaande groene reageerbutton. Yorma Lennips (Senior Activiteitenbegeleider) en haar collega’s  kijken er naar uit om je sollicitatie te ontvangen.

Werken bij Kalorama
Als jij één van onze teams komt versterken, merk je dat wij enorm betrokken zijn bij de zorg en behandeling die we bieden. Binnen Kalorama werken we volgens het Rijnlandse gedachtegoed. De waarden Vertrouwen, Vakmanschap en Verbinding staan centraal. Deze waarden ervaar je bij ons doordat de zelforganiserende teams het Vertrouwen en de ruimte krijgen om hun Vakmanschap in te zetten en de zorg en begeleiding te organiseren die het best past bij onze bewoners. We stimuleren onze collega’s om elkaar op te zoeken en Verbinding met elkaar aan te gaan. Door die Verbinding leer je van elkaar en maken we optimaal gebruik van elkaars Vakmanschap. Het is soms zoeken met z’n allen maar dat maakt het ook uitdagend en boeiend.