ArtboardArtboard

Vacature: Persoonlijk begeleider - doofblindenzorg (Beek-Berg en Dal)

Persoonlijk begeleider - doofblindenzorg (Beek-Berg en Dal)
30 uur per week

Woongroep 2A
De woongroep 2A maakt deel uit van Het Centrum voor Doofblinden en is gevestigd in Beek (Berg en Dal). Op deze woongroep wonen zeven bewoners in de leeftijd van 37 tot 70 jaar met een beperking in horen en/of zien, gecombineerd met een verstandelijke beperking. Daarnaast is er sprake van bijkomende problematiek zoals autisme.

Klaar voor een uitdaging?
We vragen wel wat van jou als begeleider. Door auditieve en/of visuele beperkingen zijn onze bewoners communicatief beperkt. Daarom kunnen ze vaak niet goed vertellen wat ze willen, of uitdrukken hoe het met ze gaat. Veel bewoners vertonen daarom complex gedrag. Als persoonlijk begeleider herken je gedrag dat dreigt te ontsporen en handel je preventief. Je zorgt voor structuur en veiligheid en bewaakt het welbevinden van de bewoner. Daarnaast verricht je zorgtaken, die kunnen variëren van lichte aansturing tot overname van de zelfzorg. Dat dit soms best even aanpoten is hoeven we jou niet te vertellen.

Samen met je collega’s stem je de zorg en begeleiding zo goed mogelijk af op de mogelijkheden, wensen en behoeften van onze bewoners. Als persoonlijk begeleider ben je het eerste aanspreekpunt van de bewoner en zijn verwanten. Als nieuwe collega ben jij van waarde doordat je, naast de dagelijkse zorg, voor 2 tot 3 bewoners het persoonlijk ondersteuningsplan opstelt. Dit plan evalueer en stel je indien nodig bij met behulp van andere disciplines in het multidisciplinair overleg. Je hebt een coachende rol richting je collega’s en bewaakt de uitvoering van gemaakte afspraken.

Binnen Kalorama werken we met zelforganiserende teams. We hebben zeggenschap over wat we doen en de manier waarop we dat organiseren. Zo staan we nog dichter bij de bewoner. Ben jij in staat  om jouw eigenheid te gebruiken om nog meer te bereiken met en vóór onze bewoners? Dan maken wij graag kennis met jou!

Word je enthousiast van deze baan? Kijk dan of jij je in de volgende eigenschappen herkent:

Wij vragen:

 • je hebt een afgeronde HBO opleiding SPH, HBO-V of soortgelijk
 • je hebt ervaring in het begeleiden van cliënten met complexe zorgvragen
 • je bent bekend met de functioneringsgerichte methodieken; je herkent psychiatrische problematiek, signaal tekorten in zelfzorg en lichamelijk welzijn van cliënten, kan hierop anticiperen
 • je hebt een helicopterview en ervaring met multidisciplinair werken en het onderhouden van contacten en het netwerk van de cliënt
 • je beschikt over tact en luistervaardigheid, een gezonde dosis zelfvertrouwen en een professionele beroepshouding; je onderhoudt je eigen deskundigheid en ontwikkeling
 • onregelmatige werktijden en af en toe een nachtdienst werken is voor jou geen probleem
 • bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
Wij bieden:
 • vertrouwen, verbinding en vakmanschap
 • een uitdagende werkomgeving met enthousiaste en betrokken collega’s
 • salaris conform CAO VVT FWG45 (max. € 3.153,90 bruto bij een fulltime dienstverband)
 • aantrekkelijke regelingen zoals pensioenopbouw, fietsregeling, premiekorting bij een zorgverzekering
 • opleidings- en ontwikkelmogelijkheden op het eigen vakgebied, training on the job
 • een vast contract
 • een dagdeel meelopen om een indruk te krijgen van het team en de bewoners

Werken bij Kalorama
Als jij één van onze teams komt versterken, merk je dat wij enorm betrokken zijn bij de zorg en behandeling die we bieden. Binnen Kalorama werken we volgens het Rijnlandse gedachtegoed. De waarden Vertrouwen, Vakmanschap en Verbinding staan centraal. Deze waarden ervaar je bij ons doordat de zelforganiserende teams het Vertrouwen en de ruimte krijgen om hun Vakmanschap in te zetten en de zorg en begeleiding te organiseren die het best past bij onze bewoners. We stimuleren onze collega’s om elkaar op te zoeken en Verbinding met elkaar aan te gaan. Door die Verbinding leer je van elkaar en maken we optimaal gebruik van elkaars Vakmanschap. Het is soms zoeken met z’n allen maar dat maakt het ook uitdagend en boeiend.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je terecht bij Patricia van Zuijlen (P.vanZuijlen-Eijhout@kalorama.nl). Liever bellen? Bel met Tom: 024-6847768.

Van mening dat wij een match zijn? 
Spreekt onze visie en werkwijze jou aan? Dan nodigen we je van harte uit om bij ons te solliciteren. Het team van woongroep 2A kijkt er naar uit om je sollicitatie uiterlijk 29 april aanstaande te ontvangen. Reageer direct via de onderstaande groene reageerbutton.

Direct solliciteren