ArtboardArtboard

Vacature: Persoonlijk begeleider op afdeling Boszicht (Beek-Berg en Dal)

Persoonlijk begeleider op afdeling Boszicht (Beek-Berg en Dal)
24-32 uur per week (bespreekbaar)

Afdeling Boszicht is onderdeel van Het Centrum voor Doofblinden en gevestigd in Beek (Berg en Dal). Het team biedt zorg en begeleiding aan 13 bewoners variërend in leeftijd van 40 tot 90 jaar. Al deze bewoners hebben onder andere een auditieve en/of visuele beperking. Een grote groep bewoners zijn zorgbehoevend en niet meer tot zelfzorg in staat.

Wat maakt werken op Boszicht uniek?
Kenmerkend voor deze afdeling is de hoge dynamiek. Door auditieve en/of visuele beperkingen zijn onze bewoners communicatief beperkt. Daarom kunnen ze vaak niet goed vertellen wat ze willen, of uitdrukken hoe het met ze gaat. De communicatie is dus lastig, maar niet onmogelijk! Sommige bewoners communiceren via vierhandengebaren of vingerspellen in de hand. Maar communiceren betekent ook voorzichtig een arm aanraken om te laten merken dat je er bent. Iedere bewoner van Boszicht heeft zo zijn eigen unieke manier van communiceren. Als persoonlijk begeleider leer je deze manieren (her)kennen en begrijpen.

Klaar voor een uitdaging?
Wanneer je bij ons komt werken verricht je zorgtaken, die kunnen variëren van lichte aansturing tot overname van de zelfzorg. Dat dit soms best even aanpoten is hoeven we jou niet te vertellen. Maar je doet meer. Als persoonlijk begeleider ben je het eerste aanspreekpunt van de bewoner en zijn verwanten. Als nieuwe collega ben jij van waarde doordat je, naast de dagelijkse zorg, voor 2 tot 3 bewoners het persoonlijk ondersteuningsplan opstelt. Dit plan evalueer en stel je indien nodig bij met behulp van andere disciplines in het multidisciplinair overleg. Je herkent gedrag dat dreigt te ontsporen en handelt preventief. Je zorgt voor structuur en veiligheid en bewaakt het welbevinden van de bewoner.

Word je enthousiast van deze baan? Kijk dan of jij je in de volgende eigenschappen herkent:

Wij vragen:

 • je hebt een afgeronde HBO opleiding SPH, HBO-V of soortgelijk
 • je hebt ervaring in het begeleiden van cliënten met complexe zorgvragen
 • een helikopterview
 • een zorgachtergrond is een pre maar een luisterend oor, affiniteit met ouderen, inlevingsvermogen en een praktische instelling vinden wij net zo belangrijk
 • je bent flexibel en collegiaal, een echte teamspeler
 • je denkt in mogelijkheden, niet in beperkingen en je bent positief ingesteld

Wij bieden:

 • een unieke werkplek met bijzondere bewoners van wie je heel veel kunt leren
 • een betrokken, enthousiast team waarbinnen je je talenten optimaal tot hun recht kunt laten komen
 • een aantrekkelijk salaris conform CAO VVT FWG45 (max € 3.153,90 bij een fulltime dienstverband)
 • een vast contract
 • aantrekkelijke regelingen zoals pensioenopbouw, fietsregeling, premiekorting bij een zorgverzekering

Meer weten?
Voor meer informatie bel je met Tom (024-6847768) of stuur een e-mail naar Floor (persoonlijk begeleider): F.Verbakel@kalorama.nl. Ook ben je van harte welkom voor een kennismaking op de afdeling; de koffie staat klaar! Een dagdeel meedraaien? Ook geen probleem! Wel willen we graag van te voren een afspraak met je maken.

Werken bij Kalorama
Als jij één van onze teams komt versterken, merk je dat wij enorm betrokken zijn bij de zorg die we bieden. Binnen Kalorama werken we volgens het Rijnlandse gedachtegoed. De waarden Vertrouwen, Vakmanschap en Verbinding staan centraal. Deze waarden ervaar je bij ons doordat de zelforganiserende teams het Vertrouwen en de ruimte krijgen om hun Vakmanschap in te zetten en de zorg en begeleiding te organiseren die het best past bij onze bewoners. We stimuleren onze collega’s om elkaar op te zoeken en Verbinding met elkaar aan te gaan. Door die Verbinding leer je van elkaar en maken we optimaal gebruik van elkaars Vakmanschap. Het is soms zoeken met z’n allen maar dat maakt het ook uitdagend en boeiend.

Solliciteren?
Het team van Boszicht kijkt er naar uit om je sollicitatie uiterlijk 3 mei 2020 te ontvangen. Reageer direct via de onderstaande groene reageerbutton.

Bij indiensttreding vragen we van jou een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Direct solliciteren