ArtboardArtboard

Vacature: Persoonlijk begeleider op een mobiele woongroep (Beek-Berg en Dal)

Wil jij samen met ons unieke zorg leveren?

Persoonlijk begeleider op een mobiele woongroep (Beek-Berg en Dal)
24-28 uur (bespreekbaar)

De woongroep 2B van het Centrum voor Doofblinden in Beek (Berg en Dal) is de leefplek van acht bewoners in de leeftijd van 55 tot 91 jaar. De meeste van deze bewoners zijn zowel doof als blind. Hun wereld is letterlijk zo groot als hun handen reiken. In vrijwel alle aspecten van hun dagelijks leven zijn zij afhankelijk van 1-op-1-communicatie. Daarbij praten we vooral met onze handen: via vierhandengebaren en vingerspellen in de hand.

Jouw taak als persoonlijk begeleider is de wereld naar onze bewoners toe brengen, zodat zij een zo normaal en zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden. Jij bent hun ogen en oren en zorgt voor een veilige en voorspelbare leefomgeving. Dankzij jouw informatie kunnen de bewoners hun eigen keuzes maken. Grenzen stellen en structuur aanbieden zijn hierin essentieel. Een sterke persoonlijkheid is dus vereist!

Wanneer je bij ons komt werken verricht je zorgtaken, die kunnen variëren van lichte aansturing tot overname van de zelfzorg. Naast dat je direct werkzaam zult zijn met onze cliënten ben je voor 4 bewoners verantwoordelijk voor het persoonlijke ondersteuningsplan. Als persoonlijk begeleider ben je het eerste aanspreekpunt van de bewoner en zijn verwanten. Je geeft vorm aan het zorgproces rondom de cliënt in de woonzorg. Je denkt ontwikkelingsgericht en vanuit de hulpvraag van de cliënt. Je hebt een coachende rol op het methodische vlak richting je collega’s en bewaakt de uitvoering van gemaakte afspraken. Hierbij streef je naar een optimale samenwerking met verwanten, medewerkers van Dagbesteding, behandelaren en andere betrokken disciplines. We zoeken dus iemand die het gesprek aan gaat en de verbinding zoekt.

In een nieuwe collega zoeken we iemand die samen met ons de kwaliteit van leven van onze bewoners wilt vergroten. Iedere dag weer. Het verrichten van zorgtaken is daarom geen probleem voor jou.

Kom jij de wereld naar onze doofblinde bewoners toe brengen?
Afdeling 2B maakt graag kennis met jou! Heb je vragen? Solliciteren kan tot 12 juli aanstaande. Je kunt altijd contact op nemen met Floor de Waal (persoonlijk begeleider): F.deWaal-vanBeest@kalorama.nl. Liever bellen? Bel met Tom: 024-6847768.

Wij vragen:

 • je hebt een afgeronde HBO opleiding SPH, HBO-V of soortgelijk
 • je hebt ervaring in het begeleiden van cliënten met complexe zorgvragen
 • een helikopterview
 • een zorgachtergrond is een pre maar een luisterend oor, affiniteit met ouderen, inlevingsvermogen en een praktische instelling vinden wij net zo belangrijk
 • je bent flexibel en collegiaal, een echte teamspeler
 • je denkt in mogelijkheden, niet in beperkingen en je bent positief ingesteld

Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wij bieden:

 • een unieke werkplek met bijzondere bewoners van wie je heel veel kunt leren
 • een betrokken, enthousiast team waarbinnen je je talenten optimaal tot hun recht kunt laten komen
 • een aantrekkelijk salaris conform CAO VVT FWG45
 • een contract voor onbepaalde tijd
 • aantrekkelijke regelingen zoals pensioenopbouw, fietsregeling, premiekorting bij een zorgverzekering
Direct solliciteren