ArtboardArtboard

Vacature: Coördinator informele zorg

 • Beek
 • 28 uren

Ben jij innovatief, verbindend en goed in het coördineren en ondersteunen van vrijwillige inzet (naasten, vrijwilligers en mantelzorgers)? Ben je als een vis in het water in een organisatie die in beweging is? Dan komen wij graag in contact met jou!

Coördinator informele zorg

28 uur per week

 

De baan

Ons uitgangspunt is dat bewoners hun leven in Kalorama kunnen voortzetten zoals ze dat gewend zijn, dus het leven zoals thuis. In die thuissituatie speelt het eigen netwerk en de naasten een belangrijke rol. Deze rol willen we graag voortzetten als de bewoner bij ons komt wonen. Zij zijn immers de vertrouwde mensen voor onze bewoners. Daarom willen we hen graag beter in beeld hebben en omarmen. Hierin ben jij een belangrijke schakel!
Je adviseert teams over hoe je kan samenwerken met familie en vrijwilligers om samen met hen en bewoners een huishouden te runnen. Daarin focussen we op gelijkwaardige afstemming. Meerdere afdelingen zijn zich steeds meer bewust van de rol van naasten, vrijwilligers en mantelzorgers: maar we zijn nog niet waar we willen zijn!  Je vindt het daarom leuk om vrijwillige inzet op de kaart te zetten bij de teams. Als coördinator informele zorg ben je een echte verbinder. Je ondersteunt in het samenspel tussen onze zorgprofessionals, de bewoners, naasten en vrijwilligers.

Daarnaast zorg je ervoor dat we de juiste vrijwilligers weten te benaderen. Door middel van werving en selectie stem je de vraag naar vrijwilligers af op het aanbod. Je voert intakegesprekken en introduceert de vrijwilliger binnen het team. Je regelt de planning en je organiseert en coördineert je het werk van de vrijwilligers.

Met jouw enthousiaste persoonlijkheid zorg je ervoor dat vrijwilligers betrokken zijn bij Kalorama. Je hebt oog voor de behoefte van mantelzorgers en de verschillende rollen die een mantelzorger kan hebben (o.a. partner in de zorg , hulpvrager, persoonlijke relatie met bewoner, expert over hun naaste). Je denkt vooruit, neemt initiatief en denkt mee over de professionalisering van de functie, het vrijwilligersbeleid en naastenzorg (vrijwillige inzet). Daarnaast vertegenwoordig je de informele zorg ook buiten Kalorama. Je hebt veel vrijheid om de functie in te vullen op basis van wat nodig is. Doordat jij pro-actief bent ontdek je welke ondersteuning het best past bij de verschillende teams. Door de wisselende werkzaamheden en vaardigheden die de functie vraagt, zoeken we iemand die sterk in zijn of haar schoenen staat.
 

Werken bij Kalorama

Als jij één van onze teams komt versterken, merk je dat wij enorm betrokken zijn bij de zorg en behandeling die we bieden. Binnen Kalorama werken we volgens het Rijnlandse gedachtegoed. De waarden Vertrouwen, Vakmanschap en Verbinding staan centraal. Deze waarden ervaar je bij ons doordat de zelforganiserende teams het Vertrouwen en de ruimte krijgen om hun Vakmanschap in te zetten en de zorg en begeleiding te organiseren die het best past bij onze bewoners. We stimuleren onze collega’s om elkaar op te zoeken en Verbinding met elkaar aan te gaan. Door die Verbinding leer je van elkaar en maken we optimaal gebruik van elkaars Vakmanschap. Het is soms zoeken met z’n allen maar dat maakt het ook uitdagend en boeiend.
 

Meer weten of van mening dat wij een match zijn?

Voor meer informatie kun je terecht bij team informele zorg, Sandra Sennef (0620511027) of Cily Remy (0613816789) of via mail s.sennef@kalorama.nl of c.remy@kalorama.nl.  Spreekt onze visie, werkwijze en werkzaamheden jou aan? Dan nodigen we je van harte uit om bij ons te solliciteren. Wij kijken er naar uit om je sollicitatie uiterlijk 17 augustus te ontvangen. De procedure bestaat uit twee gesprekken met collega's op 23 augustus.

Wie ben jij?

We zoeken een collega die het leuk vindt om veel interne en externe contacten te hebben. Je bent een inspirator en kartrekker in de samenwerking met bewoners, naasten, medewerkers en vrijwilligers. Je vindt het leuk om je kennis te delen met collega’s en weet met een dosis humor, daadkracht en geduld te bereiken waar we naartoe willen.

 • je bent in bezit van een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau en hebt bij voorkeur ervaring met organisatorische, coördinerende en begeleidende taken
 • je hebt een visie op informele zorg en kennis van de actuele ontwikkelingen binnen de informele zorg of de bereidheid je deze snel eigen te maken
 • je hebt affiniteit met de zorg voor ouderen
 • je bent professioneel, innovatief, kunt zelfstandig en in teamverband werken
 • je bent representatief, integer, ondernemend, hebt doorzettingsvermogen en je bent een verbinder
 • je hebt goede computervaardigheden
 • je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden
 • je bent in staat om vragen van vrijwilligers, naasten en teams te signaleren en draagt in samenwerking met andere collega’s zorg voor een passend scholingsaanbod
 • affiniteit met onze bewonersgroep bewoners met een auditief/visuele beperking
Wij vragen bij indiensttreding van jou een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Wij bieden:

 • Een fijn team waarin we veel ruimte bieden voor ieders ontwikkeling
 • vertrouwen, verbinding en vakmanschap
 • een uitdagende werkomgeving met enthousiaste en betrokken collega’s
 • Weging CAO VVT FWG50 (max. € 3.942,98 bruto bij een fulltime dienstverband)
 • aantrekkelijke regelingen zoals pensioenopbouw, fietsregeling, premiekorting bij een zorgverzekering
 • opleidings- en ontwikkelmogelijkheden op het eigen vakgebied, training on the job
 • we starten met een jaarcontract maar mocht blijken dat wij een match zijn, dan kan je contract eerder omgezet worden naar een vast contract
 • Reageren voor: 18 augustus
 • Sollicitatiegesprekken: De gesprekken vinden plaats op 23 augustus

Wat superleuk dat je wilt solliciteren! We vragen je om dit formulier in te vullen. Je sollicitatieformulier en CV kun je als bijlagen eenvoudig uploaden. Als je wilt, mag je ook nog een korte motivatie geven. Wij kijken uit naar jouw reactie!

"Als je met plezier werkt, levert dat energie op!"

Vragen?