ArtboardArtboard

"Je blijft bij De Frasselt alert op je eigen handelen. De dynamiek op deze afdeling is spannend en houd je scherp."

Chanique Spee, leerling verpleegkundige niveau 4

Chanique werkt sinds 2011 in de zorg. Ze begon als helpende en startte in 2014 als verzorgende IG niveau 3 bij Kalorama. Ze verloor haar hart aan het vak en haar ambities groeiden. In februari 2020 begon ze aan de opleiding verpleegkundige niveau 4. “Wat mij enorm aanspreekt, zijn de verpleegkundige handelingen”, vertelt Chanique. “Op afdeling De Frasselt bij Kalorama verblijven mensen die complexe zorg nodig hebben. Een aantal bewoners zijn afhankelijk van beademingsapparatuur. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee voor jou als verpleegkundige. Ik heb gemerkt dat het juist dat is wat mij zo aanspreekt. De dynamiek op afdeling De Frasselt is spannend en dat houd je scherp. Ik hou daarvan!”

“Als een bewoner die aan de beademing is het benauwd krijgt, moet je direct zelf kunnen handelen.”
 

Als mijn opleiding is afgerond, wil ik terug naar De Frasselt

“Op dit moment duurt mijn opleiding nog 2 jaar”, gaat Chanique verder. “Om mezelf zo breed mogelijk te ontwikkelen ga ik nu voor een jaar meedraaien op een revalidatieafdeling van Kalorama, Kastanjedal. Maar daarna wil ik heel graag terug naar De Frasselt. Hier zie je bewoners met telkens een andere medische achtergrond. Iedere dag is een uitdaging. Regelmatig doen zich noodsituaties voor als een bewoner acuut benauwd is. We krijgen dan allemaal een melding op onze pieper en gaan assisteren. Dan voel je de adrenaline stromen! Er zit tempo in het werk en het ritme van de dag. De Frasselt is wat dat betreft net een IC-afdeling. De complexiteit van de zorg geeft mij een positieve spanning.”

Hier wonen mensen tussen de 18 en 90

“Bij De Frasselt wonen mensen tussen de 18 en de 90. Dat vind ik persoonlijk ook heel erg leuk. Naast professionele zorg bieden, wil je ook graag dat iemand zich hier thuis voelt. Dus daar besteed je samen met je collega’s ook aandacht aan.”

Kom een keer kijken

“Toen ik in 2011 in zorg ging werken, had ik eerlijk gezegd nooit gedacht dat ik op een afdeling voor intensieve en complexe zorg terecht zou komen. Dat leek me best wel eng. Door gewoon te gaan kijken en het te proberen heb ik ontdekt dat dit echt is wat ik wil! Ik durf wel te zeggen dat ik verliefd ben geworden op dit werk. Hoe mooi is dat? Ik zou dan ook iedereen die voor verpleegkunde niveau 4 kiest, willen aanraden: ‘kom een keer kijken bij De Frasselt’.”

Vacature Verpleegkundige op afdeling De Frasselt

Het team van De Frasselt is op zoek naar versterking! Kijk eens op de vacature voor Verpleegkundige intensieve zorg. Wil je meer weten over deze functie en werken bij Kalorama? Bel Tom: 06 82 90 1237. Voor specifieke vragen over de afdeling bel je Ad: 06 82660833. Je mag ook altijd mailen: hr@kalorama.nl. We kijken uit naar jouw reactie!

Terug naar het overzicht