ArtboardArtboard

"We kennen elkaar door en door. De persoonlijke band die je opbouwt met collega’s én cliënten geeft mij de meeste voldoening!"

Marga van der Horst, Verzorgende IG

Marga werkt als verzorgende IG bij de dagbehandeling/dagbesteding van Kalorama Veste Brakkenstein in Nijmegen. “Ik werk al 32 jaar bij Kalorama en sinds 10 jaar op deze afdeling waar we met een klein team werken. Ik heb een contract voor 22 uur per week, wat neerkomt op 3 dagen. Voor is mij is dat ideaal om met mijn gezin te combineren!”

De zorg wordt intensiever

“Mensen met een zorgbehoefte wonen tegenwoordig langer thuis. De cliënten die bij ons komen, wonen allemaal nog zelfstandig. Dat kan mede doordat ze een aantal dagen per week naar ons komen. Je merkt dat de zorg die wij verlenen intensiever wordt. Daar ligt meteen de uitdaging voor mij”, vertelt Marga. “Wij hebben bijvoorbeeld mensen met ALS, dementie of Parkinson. Het gaat erom dat zij bij ons een fijne dag beleven. Dáár doe ik het voor."

We werken in een hecht team

"Doordat we met een hecht team werken, lukt dat ook. We werken  zelforganiserend. Dat wil zeggen dat we binnen kaders, zelf de zorg rondom onze cliënten organiseren. Je maakt gebruik van elkaars kwaliteiten en vakkennis. Ik maak iedere maand onze werkroosters. Een andere collega regelt de inkoop. En we organiseren activiteiten. We kennen elkaar door en door. De persoonlijke band die je opbouwt met collega’s én cliënten geeft mij de meeste voldoening!”

Terug naar het overzicht