ArtboardArtboard

"Als medewerker Intake sta ik aan de voordeur van Kalorama waar alle nieuwe cliënten en bewoners binnenkomen."

Megje Bertrams, Intakefunctionaris

Megje Bertrams is medewerker Intake en wachtlijstbegeleiding bij Kalorama. “Voor mijn gevoel sta ik aan de voordeur”, vertelt Megje. “Hier komen alle nieuwe cliënten en bewoners binnen. Samen met mijn collega’s beoordeel ik  nieuwe aanvragen en kijken we welke zorg van Kalorama passend is.

We geven ook veel informatie over verschillende mogelijkheden die we bij Kalorama hebben zoals  wonen, revalidatie en dagbesteding. Het is onze taak om mee te denken en te kijken naar wat de beste oplossing is. Soms verwijzen we door, dat komt ook voor. We werken samen met andere organisaties. Zo regelen we de zorg voor iemand thuis of we organiseren de overbrugging voordat iemand bij Kalorama komt wonen.” 

Iedere dag is anders!

“Mijn werk is heel afwisselend”, gaat Megje verder. Van tevoren weet je nooit hoe een dag verloopt, omdat er bijvoorbeeld een spoedopname tussendoor kan komen. Je hebt contact met heel veel mensen en organisaties, zoals met de toekomstige bewoner en zijn familie, maar ook met ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties. Kalorama is een fijne werkgever. Ik werk hier al sinds 2007. Ik heb veel vrijheid in mijn werk en er is ruimte voor eigen initiatief. Op dit moment zijn we met een project bezig om ons werk nog efficiënter te maken. Superleuk om mee te denken en samen dit proces te doorlopen.”

In de zorg gaat het om mensen

“De zorg wordt ook wel de ‘zachte sector’ genoemd. Mij spreekt dat heel erg aan. Het draait altijd om mensen. Het is een uitdaging om samen met mijn collega’s een fijn plekje te vinden voor iemand die thuis woont en voor wie dat plotseling niet meer haalbaar blijkt te zijn.”

 

Terug naar het overzicht