ArtboardArtboard

Vacature: Ben jij helpende? Neem deel aan het opleidingstraject ‘Kalorama Plus’!

 • Kalorama
 • Beek (Berg en Dal) of Nijmegen
 • uren in overleg

Ben jij op dit moment helpende en heb jij de ambities om je breder te ontwikkelen tot helpende plus? Heb je zin in een leerzame uitdaging waarna jij een nóg betere bijdrage kan leveren aan de zorg voor onze bewoners? Dan is dit traject echt iets voor jou!

Een leerzame uitdaging

Vanaf september 2022 start Kalorama onder begeleiding van een landelijk erkende opleider een traject om helpenden bij te scholen tot helpende plus. Bij het volgen van dit traject word je niet zo maar helpende plus: het traject is samengesteld om écht iets toe te voegen ten opzichte van een reguliere helpende plus-opleiding bij een onderwijsinstelling. Zo gaan we in onze opleiding uitgebreider in op extra verpleegtechnische vaardigheden en ziektebeelden, in vergelijking met de helpende plus-scholingen die door de scholen in onze regio worden gegeven.

Voorbeelden van handelingen die in dit traject voorbij komen, die je bij een reguliere opleiding tot helpende plus vaak niet leert:

- Medicatie toedienen per os
- Losse medicatie toedienen
- Inhaleren
- Bloeddruk meten
- ACT zwachtelen
- Injectie subcutaan insuline
- Bloedsuiker meten
- Microlax
- Stomazorg

Wat kun je verwachten van deze opleiding?

Je wordt gedurende 13 lesdagen en 6 praktijkmomenten geschoold door een ervaren en erkende docent. Met een groep van 8 tot 12 deelnemers maken we echt de verbinding met de praktijk, bijvoorbeeld door casusbesprekingen. Alles wat je leert pas je direct toe in de praktijk, namelijk op jouw eigen afdeling! De scholingen wordt verzorgd op één van de locaties binnen Kalorama. Het traject duurt acht tot negen maanden en start in de loop van september.

Tijdens de scholing word je ondersteund en begeleid door een leercoach en je werkbegeleider op de afdeling. Zij coachen en stimuleren je om zelfstandig en professioneel je beroepshouding aan te leren en de vaardigheden eigen te maken. Ook je collega’s ondersteunen je waar nodig.

Heb je nog vragen? Vraag maar raak!

Ben je benieuwd of deze opleiding iets voor jou is? Of ben je benieuwd of dit traject past in je drukke (gezins)leven? We denken graag met je mee! Neem hiervoor contact op met Elsemiek. Dit kan per e-mail via HR@kalorama.nl of bel naar 024-6847790.

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent momenteel in het bezit van een diploma helpende.
 • Dat je met enthousiasme, plezier en motivatie deelneemt aan de lesdagen.
 • Van externe kandidaten ontvangen we graag een cv en motivatiebrief.
 • Het allerbelangrijkste: je wilt samen met ons de beste zorg leveren voor onze bewoners!
Wij vragen bij indiensttreding van jou een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Wat bieden wij?

 • De mogelijkheid om je als professional verder te ontwikkelen.
 • Volledige vergoeding van lesgeld, trainingsmaterialen en een deel van je lesuren.
 • Je ontvangt een trainingsmap met het programma, de planning, huiswerkopdrachten en praktijkopdrachten zodat je precies weet wat er van je wordt verwacht.
 • Na het behalen van de theorietoets en skills-toets ontvang je een certificaat dat wordt uitgegeven door een erkende opleider.
  • Reageren voor: 29 augustus
  • Sollicitatiegesprekken: in overleg

  Wat superleuk dat je wilt solliciteren! We vragen je om dit formulier in te vullen. Je sollicitatieformulier en CV kun je als bijlagen eenvoudig uploaden. Als je wilt, mag je ook nog een korte motivatie geven. Wij kijken uit naar jouw reactie!

  "Ik heb altijd al een passie voor de zorg gehad."

  Vragen?