ArtboardArtboard

Vacature: Kookvrijwilliger Kalorama Bethlehem

Vrijwillig werken in hospice Kalorama Bethlehem

Als vrijwilliger kun je op veel manieren bijdragen aan een zo goed mogelijk verblijf van de gasten in het hospice. Je aanwezigheid kan een meerwaarde hebben bij het streven naar een optimale kwaliteit van leven en sterven van de gast. Soms gewoon door onzichtbaar, onmerkbaar te zorgen dat alles soepel verloopt. Vrijwilligers maken deel uit van het team in het hospice. Zij werken in verschillende functies, en leveren daardoor een belangrijke bijdrage aan de zorg aan de gast en diens naasten.

Werkzaamheden kookvrijwilliger: 

  • Inkoop van de ingrediënten en het bereiden van een vers gekookte avondmaaltijd voor de gasten en eventueel hun naasten.
  • Zorgdragen voor een opgeruimde en verzorgde keuken.

Wat bieden wij?

Na een ruime inwerkperiode onder goede begeleiding bieden we zinvol werk in een prettige omgeving, waar het mogelijk is om van betekenis te zijn voor de gasten, hun naasten en de collega-medewerkers en -vrijwilligers, en waar belangstelling en aandacht is voor elkaar.

Contract

Je krijgt een contract, een samenwerkingsovereenkomst. Hierin zijn je rechten en plichten beschreven. Deze samenwerkingsovereenkomst wordt getekend door de vrijwilliger en de coördinator vrijwilligers van het hospice. Vóór ondertekenen van dit contract dien je eerst een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te leveren. Als je in het hospice komt werken, verwachten we dat je er minimaal één jaar werkzaam blijft en bij vertrek een opzegtermijn van minimaal één maand in acht neemt.

Reiskosten en verzekering

Kalorama heeft een regeling reiskosten voor vrijwilligers. Voor alle vrijwilligers is een collectieve aansprakelijkheidsverzekering en ongevallenverzekering afgesloten.

Extra’s

  • Jaarlijks wordt er een uitstapje georganiseerd.
  • Rond Kerstmis ontvangen alle vrijwilligers een attentie.
  • Kort voor Kerstmis is er een kerstviering in het hospice voor alle medewerkers en vrijwilligers met daarna een drankje en een hapje.
  • Een keer per kwartaal verschijnt de Nieuwsbrief voor vrijwilligers.

Praktische zaken

Afspraken over inzet

  • Als je kookvrijwilliger in het weekend bent: 1 keer per 7 weekenden beschikbaar.
  • Als je kookvrijwilliger door de week bent: 1 keer per 2 of 4 weken beschikbaar.

Roosters

  • Als kookvrijwilliger werk je door de week van 13.30 - 18.30 uur. In het weekend zijn de werktijden van 15.00 - 19:00 uur.

Meer informatie en reageren

Als je denkt dat deze vrijwilligerstaak bij je past, nodigen wij je van harte uit voor een oriënterend gesprek. Neem dan contact op met Carolien van Wijck telefoon (024) 382 86 30. Zij is coördinator vrijwilligers bij Kalorama Bethlehem. Je kunt ook mailen naar c.vanwijck-vanhal@kalorama.nl

Direct reageren