ArtboardArtboard

Vacature: Receptievrijwilliger Kalorama Bethlehem

Vrijwillig werken in hospice Kalorama Bethlehem

Als vrijwilliger kun je op veel manieren bijdragen aan een zo goed mogelijk verblijf van de gasten in het hospice. Je aanwezigheid kan een meerwaarde hebben bij het streven naar een optimale kwaliteit van leven en sterven van de gast. Soms gewoon door onzichtbaar, onmerkbaar te zorgen dat alles soepel verloopt. Vrijwilligers maken deel uit van het team in het hospice. Zij werken in verschillende functies, en leveren daardoor een belangrijke bijdrage aan de zorg aan de gast en diens naasten.

Werkzaamheden receptievrijwilliger: 

 • Het beantwoorden en doorverbinden van de telefoon.
 • Openen van de voordeur en ontvangen van bezoek.
 • Indien nodig, begeleiden van bezoek naar de gasten.
 • Aanmelden van auto’s in het parkeersysteem van de gemeente Nijmegen.
 • Mede zorgdragen voor een opgeruimde en verzorgde omgeving van de algemene ruimtes.

Wat bieden wij?

Na een ruime inwerkperiode onder goede begeleiding bieden we zinvol werk in een prettige omgeving, waar het mogelijk is om van betekenis te zijn voor de gasten, hun naasten en de collega-medewerkers en -vrijwilligers, en waar belangstelling en aandacht is voor elkaar.

Contract

Je krijgt een contract, een samenwerkingsovereenkomst. Hierin zijn je rechten en plichten beschreven. Deze samenwerkingsovereenkomst wordt getekend door de vrijwilliger en de coördinator vrijwilligers van het hospice. Vóór ondertekenen van dit contract dien je eerst een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te leveren. Als je in het hospice komt werken, verwachten we dat je er minimaal één jaar werkzaam blijft en bij vertrek een opzegtermijn van minimaal één maand in acht neemt.

Reiskosten en verzekering

Kalorama heeft een regeling reiskostenvergoeding voor vrijwilligers. Voor alle vrijwilligers is een collectieve aansprakelijkheidsverzekering en ongevallenverzekering afgesloten.

Extra’s

 • Jaarlijks wordt er een uitstapje georganiseerd.
 • Rond Kerstmis ontvangen alle vrijwilligers een attentie.
 • Kort voor Kerstmis is er een kerstviering in het hospice voor alle medewerkers en vrijwilligers met daarna een drankje en een hapje.
 • Een keer per kwartaal verschijnt de Nieuwsbrief voor vrijwilligers.

Praktische zaken

Afspraken over inzet receptievrijwilliger

 • Minimaal een dagdeel per week/14 dagen inzetbaar.
 • Daarnaast minimaal 1 keer per 4 weken een dagdeel inzetbaar in het weekend.
Door de week zijn er twee diensten voor de receptievrijwilliger:

13.00 uur tot 17.00 uur

16.45 uur tot 21.00 uur

In de weekenden / op feestdagen zijn de werktijden van 13.30 - 18.30 uur.

Meer informatie en reageren

Als je denkt dat deze vrijwilligerstaak bij je past, nodigen wij je van harte uit voor een oriënterend gesprek. Neem dan contact op met Saskia de Jong telefoon (024) 382 86 30 of Carolien van Wijck telefoon 06-12953663. Zij zijn beiden coördinator vrijwilligers bij Kalorama Bethlehem. Je kunt ons ook mailen naar v.hospice2@kalorama.nl