ArtboardArtboard

Vacature: Zorgvrijwilliger hospice Kalorama Bethlehem - weekenden

Heb je een drukke baan maar ben je zoek naar vrijwilligerswerk in het weekend waarmee je echt van betekenis kunt zijn?

Zorgvrijwilliger hospice Kalorama Bethlehem weekenden
(dag/dagen bespreekbaar)

Vrijwillig werken in het hospice Kalorama Bethlehem
Als zorgvrijwilliger kun je op veel manieren bijdragen aan een zo goed mogelijk verblijf van de gasten in het hospice. Je aanwezigheid kan een meerwaarde hebben bij het streven naar een optimale kwaliteit van leven en sterven van de gast. Soms gewoon door onzichtbaar, onmerkbaar te zorgen dat alles soepel verloopt. Vrijwilligers maken echt deel uit van het team in het hospice en leveren een belangrijke bijdrage aan de zorg aan de gast en diens naasten.

Je kunt als zorgvrijwilliger worden ingezet bij de directe verzorging van de gast. Afhankelijk van de situatie van de gast en naar beoordeling van de verpleegkundige kunnen onderstaande taken zelfstandig worden uitgevoerd door een vrijwilliger:

 • Assisteren van de verpleegkundige bij de dagelijkse lichamelijke verzorging (wassen op bed, begeleiden aan de wastafel, hulp onder de douche of bij het in bad gaan).
 • De gast helpen bij transfer in en uit bed en bij installeren en verplaatsen in bed of stoel.
 • Helpen bij toiletgang, geven van po, urinaal en gebruiken van postoel, helpen bij verwisselen van incontinentiemateriaal.
 • Mond verzorgen, tanden poetsen, prothese schoonmaken en lippen invetten.
 • Verschonen en opmaken van het bed,
 • Helpen bij het verwisselen van kleding.
 • Helpen bij scheren met elektrisch scheerapparaat, nagels knippen, verzorgen van haren, bril schoonmaken

De zorgvrijwilliger:

 • Kan situaties inschatten en van daaruit beoordelen of nabijheid gewenst is.
 • Heeft kennis van het proces van sterven, is in staat dit te herkennen en is zich bewust van de rol als vrijwilliger in de begeleiding van gasten en diens naasten.
 • Is bereid om de eigen deskundigheid te vergroten door scholing op het gebied van palliatieve zorg en de functie van de vrijwilliger daarin.
 • Verricht geen medische en /of verpleegkundige handelingen.

Wat bieden wij?
Wij bieden zinvol werk in een prettige omgeving, waar het mogelijk is om van betekenis te zijn voor de gasten, hun naasten en de collega-medewerkers en -vrijwilligers, en waar belangstelling en aandacht is voor elkaar.

Meer informatie en reageren
Er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over deze mooie vrijwilligersfunctie. We komen daarom graag in contact met jou. Carolien van Wijck, coördinator vrijwilligers bij Kalorama Bethlehem, vertelt je graag meer over het hospice en je werkzaamheden als zorg vrijwilliger. Je kunt haar bereiken op het volgende nummer: (024) 382 86 30. Mailen mag ook: c.vanwijck-vanhal@kalorama.nl.

Direct reageren