ArtboardArtboard

"Het is fantastisch om te zien als mensen een stukje eigen regie van het leven weer op weten te pakken."

Miranda Weyers, Kwaliteitsverpleegkundige

Miranda werkt als Kwaliteitsverpleegkundige. “Op de afdeling waar ik werk hebben we regelmatig crisisopnames. Dat maakt mijn werk afwisselend en dat past helemaal bij mij”, vertelt Miranda. “Ik verzorg en begeleid onze bewoners maar heb daarnaast ook taken in de coördinatie van de zorg. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor familie en voor Kalorama.”

Werken met mensen met dementie is zo waardevol

“Op de Sterrenberg revalideren ook bewoners, vaak in afwachting van een plaatsing elders. Het is voor mij elke keer weer bijzonder om te zien als een bewoner (vaak langzaam) enigszins herstelt tijdens een langdurig ziekteproces. Het persoonlijke contact  dat je opbouwt met bewoners is voor mij het allerbelangrijkste in dit werk. Het werken met mensen met dementie ervaar ik als zeer waardevol”, gaat Miranda verder.

Zinvol

“Een van de bewoners kwam binnen met gebroken rugwervels. Na een verblijf en revalidatie van een half jaar werd deze bewoonster zodanig zelf gemotiveerd dat zij zelf weer aan de verzorging vroeg of zij mocht gaan oefenen met lopen. Het geeft je echt een kick als jij daar de motivator van bent geweest en dat het dan ook daadwerkelijk lukt! Het is fantastisch om te zien als mensen een stukje eigen regie van het leven weer op weten te pakken. Voor mij maakt dit het werk zo zinvol!”

Warm Bad

In 2016 maakte Mirande de overstap van een grotere organisatie naar Kalorama. “Het voelt voor mij als een warm bad waarin ik terecht ben gekomen. Het is een relatief kleine organisatie waardoor ik me niet alleen gezien voel, maar ook vooral gehoord. Iedereen kent elkaar. Het onderlinge contact met collega’s is voor mij heel belangrijk!”

Terug naar het overzicht