ArtboardArtboard

Werken bij Kalorama:

Werken en leren in een inspirerende omgeving.

Wie zijn wij

Kalorama is een organisatie in de regio Nijmegen waar wonen, zorg, werken, leren en leven samengaan. Collega's leveren een grote bijdrage aan het dagelijks leven van onze bewoners. Zij ondersteunen en begeleiden onze bewoners iedere dag weer. Bewoners én collega's voelen zich bij Kalorama thuis. Wij willen graag dat collega's plezier en passie in hun werk ervaren. Dat uit zich in aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van iedereen die bij Kalorama werkt.

Ontdek de zorg

Campagne Ontdek de zorg van start

Vorig jaar is de publiekscampagne Ik Zorg van start gegaan, met als doel nieuwe medewerkers aan te trekken. Organisaties in de ouderenzorg in Gelderland slaan nogmaals de handen ineen om de echte verhalen te laten vertellen door ouderen en medewerkers uit de zorg. Op 11 oktober 2019 is de campagne Ontdek de zorg gestart. Vol verhalen die je raken, hopelijk verbazen én inspireren. Benieuwd? Bekijk de verhalen op ontdekdeouderenzorg.nl en op de sociale mediakanalen van Kalorama (zie de icoontjes onderaan deze pagina).

Werken in de ouderenzorg betekent zoveel meer dan je denkt

Als je werkt in de ouderenzorg, beteken je veel voor mensen in de laatste fase van hun leven. Daar is iedereen het over eens. Maar wat werken in de ouderenzorg écht betekent, daar blijken nogal wat misverstanden over te bestaan.

Zoveel meer dan zorgen alleen

Natuurlijk zorg je voor ouderen. Maar wie zorgt, doet zoveel meer dan zorgen alleen. Je organiseert, signaleert, stimuleert, coacht, beslist, bewaakt, steunt, troost, verbindt, vernieuwt, improviseert, leert en meer. Dat doen we bij Kalorama elke dag opnieuw.

Zij-instromers Shona en Lisa doen ertoe!

Twee van onze collega zij-instromers Shona en Lisa vertellen waarom zij ertoe doen! Shona werkte als laborante en werkt nu bij Kalorama als leerling Verzorgende IG. Lisa is logopedist en draait nu als leerling Verzorgende Maatschappelijke zorg mee in ons team in het Centrum voor doofblinden. Bekijk hier hun verhaal en motivatie waarom zij voor de zorg kiezen!

Wil je nog meer weten over Kalorama? Kijk dan op Kalorama.nl.

Wat doet Kalorama

Kalorama is een zelfstandige organisatie in de regio Nijmegen. Onze zorg en dienstverlening richt zich op mensen met doofblindheid, mensen die revalideren, mensen met beademing dan wel comazorg,mensen met dementie en mensen aan wie wij somatische zorg verlenen. Daarnaast bieden wij highcare hospicezorg.

meer weten

Organisatie

Kalorama is een zelfstandige organisatie met een lange historie. Daar zijn we best een beetje trots op! Wij zijn een van de oudste zorgorganisaties van Nederland. Onze oorsprong gaat terug naar de bestrijding van de volksziekte tuberculose.

meer weten

Feiten en cijfers

Met ruim 700 collega’s en ongeveer 350 vrijwilligers levert Kalorama zorg en dienstverlening aan 500 bewoners. Kalorama heeft vijf locaties: Kalorama, Kalorama’t Höfke en Kalorama’t Kulturhus in Beek. In Nijmegen liggen de locaties Kalorama Veste Brakkenstein en Kalorama Bethlehem, het hospice.

meer weten