ArtboardArtboard

Werken bij Kalorama:

Vrijwilligers leveren echt een bijdrage.

Vrijwilligerswerk

Wil je als vrijwilliger een zinvolle bijdrage leveren aan de zorg, dan ben je bij Kalorama van harte welkom. Alleen al door er gewoon te zijn blijk je als vrijwilliger keer op keer van onschatbare waarde voor onze bewoners. Het serveren van koffie of thee, een fietstochtje op de tandem, een boodschap doen, een bezoek met een bewoner aan de tandarts: allemaal activiteiten die bijzonder waardevol zijn. Wellicht heb je zelf ook ideeën over mogelijk vrijwilligerswerk. Bespreek het met ons. We kijken graag samen naar jouw en onze mogelijkheden.

Op al onze locaties kun je vrijwilligerswerk doen. Ook bij verschillende activiteiten doen wij heel graag incidenteel een beroep op vrijwilligers. Dat geven wij aan in de activiteitenoverzichten bij onze locaties. Kijk maar eens bij Onze locaties op de website van Kalorama.

Vrijwilligerswerk bij Kalorama in het kort:

  • een waardevolle aanvulling op de ondersteuning die Kalorama bewoners biedt
  • goede begeleiding door een ervaren beroepskracht
  • reis- en onkostenvergoeding, een kerstpakket en een jaarlijks dagje uit
  • een goede WA- en ongevallenverzekering
  • Kalorama vraagt aan vrijwilligers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overhandigen (wordt door ons vergoed)
  • minimaal een keer per jaar een cursus voor alle nieuwe vrijwilligers.
  • zonodig aangepaste scholing specifiek gericht op het werk dat je doet (bijvoorbeeld voor vrijwilligers die met hun hond komen)

Wij kijken uit naar jouw reactie

Heb je regelmatig tijd en wil je structureel of incidenteel iets betekenen voor onze bewoners? Heb je affiniteit met ouderen en/of met mensen met doofblindheid? Hieronder zie je een greep uit de vacatures die wij voor vrijwilligers hebben. Staat er niet direct iets voor jou bij? Dan nodigen we je van harte uit om toch met ons in gesprek te gaan. We vragen je om te mailen naar het Team Informele Zorg: informelezorg@kalorama.nl

Je mag ons natuurlijk ook bellen, bel dan op werkdagen naar 024 - 684 77 77. Heel graag tot ziens bij Kalorama!

Lees de brochure Vrijwilligers leveren en bijdrage!

Door op de afbeelding te klikken kun je de brochure downloaden.