ArtboardArtboard

"Ik ben echt op mijn plek bij Kalorama ‘t Höfke."

Aline van Wel, Helpende Plus

Aline (36) begon in mei 2021 als vrijwilliger bij Kalorama ’t Höfke. “Na een  lastige fase in mijn leven wilde ik ergens opnieuw beginnen”, vertelt Aline. “Kalorama heeft me die kans gegeven. Ik ben als vrijwilliger bij ’t Höfke gestart. Al gauw voelde ik me thuis en voelde ik dat de zorg zoals die hier georganiseerd is bij mij past. Sinds februari 2022 heb ik een contract voor 28 uur en heb ik de opleiding voor Helpde Plus gevolgd. De sfeer is hier open, huiselijk en gezellig. Ik ben bij ’t Höfke echt op mijn plek.”

Bewoners in beweging brengen

Aline: “Langer geleden heb ik de opleiding hbo maatschappelijk werk afgerond. Toch heb ik in die wereld mijn draai nooit helemaal gevonden. Wat ik nu doe, een combinatie van zorgtaken en activiteiten ondernemen met bewoners, past veel beter bij mij. Met mijn achtergrond in maatschappelijk werk én mijn liefde voor sport, heb ik de bewoners in beweging gebracht. Er waren natuurlijk al beweegactiviteiten, maar nu doen we dat structureel iedere week. We doen rustige bewegingen op muziek. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Tennissen of voetbal vanuit de stoel met een ballon is bij veel bewoners favoriet. Maar ik ga ook graag met een bewoner op pad. Dan pakken we de duofiets richting de polder of we gaan naar een tuincentrum. Dat kan hier allemaal. Er is tijd en ruimte om bewoners persoonlijke aandacht te geven.”

Iedereen is gelijk

“We vormen met de collega’s samen een team en zijn voor mijn gevoel allemaal gelijk”, gaat Aline verder. “Iedereen wordt gewaardeerd, of je nu verzorgende, helpende, vrijwilliger, woonzorgassistent of activiteitenbegeleider bent. We hebben allemaal onze eigen taken maar helpen en ondersteunen elkaar en doen het vooral samen. Dat past ook bij de Rijnlandse manier van werken van Kalorama. Ieder team is zelfsturend. Dat houdt ook in dat je taken op kan pakken. Ik neem daar graag initiatief in en sluit me makkelijk aan. Met het team zetten we ons 100% in voor onze bewoners.”

Wij zoeken collega’s

Spreekt het verhaal van Aline jou aan? Wij zoeken nog collega’s. Kijk gelijk bij vacatures of bel 024 684 77 77. We kijken uit naar jouw reactie!

Terug naar het overzicht