ArtboardArtboard

"Mijn doel is lief en aardig zijn en proberen een glimlach op het gezicht van de bewoners te toveren."

Annie Huijbregts, Leerling Activiteitenbegeleider

Annie Huijbregts (54) heeft ruim 25 jaar op de basisschool voor de klas heeft gestaan. Sinds vorig jaar zit ze zelf weer in de schoolbanken. Mede door de hoge werkdruk in het onderwijs ging Annie op zoek naar iets anders. Toen ze een advertentie zag voor zij-instromers in de zorg, besloot ze een dag mee te lopen bij Kalorama. Inmiddels zit Annie in het tweede jaar van haar BBL-opleiding tot verzorgende IG/maatschappelijke zorg aan het Astrum College. BBL staat voor een opleiding waarbij je leert en werkt tegelijk. Annie werkt nu als leerling activiteitenbegeleider bij Kalorama.  

Van het onderwijs naar de zorg

Annie: “Ik heb altijd graag met mensen gewerkt. Eerst met kinderen en nu met ouderen. De stap van kinderen naar ouderen is minder groot dan ik gedacht had. Ik zit nu eigenlijk aan de andere kant. Van jong naar oud en van drukte naar meer rust. Kinderen en ouderen vinden vaak dezelfde dingen leuk. Zoals spelletjes doen, koekjes bakken en creatief bezig zijn. Ik ben heel blij met de keuze voor de zorg.”

Leuke dag

“Ik vind het belangrijk dat de bewoners een leuke dag hebben”, gaat Annie verder. “Dat ze zich thuis voelen ondanks de moeilijke situatie waarin ze zitten. Ik wil graag kijken en zoeken naar de momenten en activiteiten waar ze blij van worden. Mijn doel is lief en aardig zijn en proberen een glimlach op het gezicht van de bewoners te toveren.”

Gezellige sfeer

“Onlangs deden we een quiz met een aantal bewoners. Dan gaat het niet zozeer om de quiz zelf, maar meer om het gesprek dat daaruit voortvloeit. Samen praten over onderwerpen en herinneringen. Zo was er een bewoonster die zich een liedje herinnerde bij een onderwerp. Daar hebben we samen naar geluisterd. Toen hebben we nog naar andere verzoeknummers geluisterd en samen gezongen. Er kwamen steeds meer bewoners naar de huiskamer op de gezellige sfeer af. Dit soort dingen vind ik leuk om te doen”, vertelt Annie enthousiast. 

Diploma halen

 “De begeleiding bij Kalorama is goed. Ik heb een leercoach die mij ondersteunt. Toen het werk op een zorgafdeling voor mij fysiek iets te zwaar was, hebben we samen gekeken naar andere mogelijkheden binnen Kalorama. Ik ben heel blij op de afdeling waar ik nu zit en met mijn rol als activiteitenbegeleider. Voor mijn opleiding moet ik ook verpleegtechnische handelingen doen. Dat kan hier goed en ik leer heel veel. Ik werk drie dagen en ga één dag naar school. De opdrachten voor school houd ik prima bij. De lesstof is niet zo moeilijk vind ik. Eind van dit schooljaar ga ik mijn diploma halen.”

Werkenbijkalorama.nl

Wil jij net als Annie bijdragen aan een fijne leefomgeving voor onze bewoners? Voor meerdere teams zoeken wij nieuwe collega’s. Kalorama heeft een divers zorgaanbod waardoor wij iedereen een fijne, passende werkplek of stageplaats kunnen bieden. Bel voor een kennismaking eens met (024) 684 77 90 of kijk gelijk bij vacatures.

Terug naar het overzicht