ArtboardArtboard

"Hier wil ik graag blijven"

Eugenie Menting, EVV-er

Eugenie is 47 jaar, getrouwd, heeft 4 kinderen en een kleindochter. Eugenie begon bij Kalorama begon in de flexpool. Ze werkt ze met heel veel plezier op afdeling De Terp van Kalorama ’t Höfke in Beek. Op deze afdeling wonen 14 bewoners met dementie. “Deze afdeling is mijn tweede familie", vertelt een enthousiaste Eugenie. "We vormen met elkaar een huishouden en zo voelt dat ook. Je doet hier dingen die je thuis ook doet. We bestellen de boodschappen, bakken een eitje voor een bewoner die heel vroeg wakker is en we helpen elkaar. Werk je een nachtdienst dan heb je vaak wat meer tijd en maak je klusjes af die overdag zijn blijven liggen. Of je dekt alvast de ontbijttafel voor de volgende dag. We werken met een groep van 20 collega’s voor 14 bewoners. Ik werk alle diensten. Dus zowel overdag, ’s avonds en ’s nachts. Op die manier zie je ook alle kanten van dit werk.”

Geen dag is hetzelfde

Eugenie: “We bieden persoons- en belevingsgericht zorg. Daarbij volgen we ook het ritme van de bewoners. Daarom is er geen dag hetzelfde. Maar ook een dag-, avond- of nachtdienst verschilt natuurlijk van elkaar. Overdag zijn er activiteiten, wordt er gegeten en probeer je tijd te maken om iets leuks te doen met een bewoner.  Mensen met dementie kunnen in de avond vaker onrustig zijn. Daar houd je rekening mee. En ’s nachts is er altijd wel een bewoner die je moet geruststellen, verschonen of weer terug in bed moet leggen. Voor iedere dienst geldt dat je een overdracht maakt voor je collega’s van de volgende dienst.”

Heel leuk team

“We hebben hier echt een heel leuk team. Ik wil hier ook heel graag blijven. Sterker nog ik zou nooit meer weg willen. Als je affiniteit hebt psychogeriatrie en mensen met dementie dan zou ik zeggen: kom een dag meelopen! Er is heel veel mogelijk bij ons. Ook als je nog geen opleiding in de zorg hebt gevolgd, kun je hier toch starten en werken en leren  combineren. Voor mij persoonlijk geldt dat ik enorm veel voldoening haal uit mijn werk. De bewoners zijn altijd blij en dankbaar en het is interessant om je te verdiepen in hun leefwereld. Binnen Kalorama heb ik een leuke cursus over de leefwereld van mensen met dementie gevolgd. Ik vind het super dat Kalorama al deze expertise in huis heeft.”  

 Wij zoeken collega’s

Spreekt het verhaal van Eugenie jou aan? Haar team zoekt nog collega’s. Kijk gelijk bij vacatures We kijken uit naar jouw reactie!

Terug naar het overzicht