ArtboardArtboard

"Voor mij was de keuze om de opleiding tot mbo-verpleegkundige te gaan doen een hele bewuste. "

Frencis Houtzager, Verpleegkundige

Kalorama heeft doorlopend verschillende opleidingsplaatsen voor studenten verpleegkunde (mbo en hbo), verzorgende, helpende, social work of maatschappelijke zorg. We geven leerlingen de ruimte om zich te ontplooien en om te ontdekken wat hun mogelijkheden en kwaliteiten zijn. We bieden professionele begeleiding door een leercoach en werkbegeleider. We vinden het belangrijk dat de collega’s, stagiaires, leerlingen van en met elkaar leren. Hoe mooi is het als je als net afgestudeerde vol enthousiasme bij ons blijft werken? Frencis Houtzager neemt ons mee in haar ervaring:

Frencis is nu afgestudeerd mbo-verpleegkundige en vertelt over haar stage op afdeling De Frasselt van Kalorama Veste Brakkenstein. Inmiddels heeft Frencis een vaste baan op deze afdeling voor intensieve zorg. Frencis: “Voor mij was de keuze om de opleiding tot mbo-verpleegkundige te gaan doen een hele bewuste. Ik had 5 jaar ergens anders als verzorgende gewerkt en zocht echt meer uitdaging. Die heb ik nu gevonden. Aan het ROC Nijmegen heb ik mijn studie gevolgd en ik heb mijn stage op afdeling De Frasselt gedaan. Hier heb ik ontdekt dat mijn hart echt bij de intensieve zorg en verpleging ligt. De zorg die we hier bieden, spreekt mij enorm aan. Ik zorg voor bewoners met ALS en met een laag bewustzijn. Dat vraagt om expertise en veel verpleegtechnische handelingen.”

Examenopdracht

“Voor mijn examenopdracht heb ik gekozen om verbeteringen aan te brengen in de verduurzaming van de katheterzorg”, gaat Frencis verder. “Eén van de verbeterpunten uit mijn onderzoek is het bundelen van alle benodigde materialen zodat deze snel en eenvoudig te vinden zijn. Soms moet je snel kunnen handelen. Ook heb ik gekeken naar een duurzamer gebruik van katheterzakken.”

Fijne begeleiding

“Het afgelopen jaar was het laatste jaar van mijn opleiding. De begeleiding en hulp van collega’s op de afdeling heb ik als heel erg fijn ervaren. Ik kreeg prettige feedback en de juiste hulp waar ik echt iets mee kon. Ook op de momenten dat het best pittig was. In goed overleg heb ik er iets langer over gedaan. Het vertrouwen dat de leercoach van Kalorama mij gaf, was heel belangrijk. Ik voelde me echt gesteund. Voor de zomer ben ik afgestudeerd. Na mijn vakantie ben ik teruggekomen en werk nu met heel veel plezier op De Frasselt!”, besluit een enthousiaste Frencis.

Wij zoeken nieuwe collega's

Wil jij net als Frencis bijdragen aan een fijne leefomgeving voor onze bewoners? Voor meerdere teams zoeken wij nieuwe collega’s. Kalorama heeft een divers zorgaanbod waardoor wij iedereen een fijne, passende werkplek of stageplaats kunnen bieden. Bel voor een kennismaking eens met (024) 684 77 90 of kijk bij vacatures

Terug naar het overzicht