ArtboardArtboard

"Als verpleegkundige kun je er ook andere taken bijnemen."

Karin Ermers, Verpleegkundige

Karin Ermers werkt als verpleegkundige op De Frasselt. Op deze afdeling van Kalorama Veste Brakkenstein wonen mensen die ondersteuning nodig hebben bij de ademhaling of tracheacanule zorg behoeven. Sommige van hen hebben een laag bewustzijn. Karin: “In het verleden werkte ik met mensen met een beperking en daar miste ik de verpleegtechnische handelingen. In 2013 heb ik vanuit pure interesse een dagje meegelopen op De Frasselt en was meteen verkocht! Hier kom je alles tegen. Die afwisseling tussen de verschillende ziektebeelden vind ik enorm interessant.”

Ik werk alle diensten

“In dit vak heb je met diensten te maken, dat hoort erbij. Ik werk alle diensten. Dus dat wisselt tussen de dag-, avond en nachtdienst. De dagdienst begint om 7.00 uur met het lezen van de rapportage en daarna krijgen we de overdracht van de nachtdienst. Tijdens een dienst draag je de zorg voor drie bewoners. Nadat we de medicijnen hebben gedeeld, starten we meteen de sondevoeding. Bijna alle bewoners krijgen sondevoeding. Aan het begin van de dag ben je ook bezig met de dagelijkse zorg zoals de bewoners uit bed halen, wassen en aankleden. We nemen in twee groepen pauze. De tijdsschema’s van weer een medicijnronde of sondevoeding volgen elkaar snel op. Aan het begin van de middag stem je met collega’s af wat er nog moet gebeuren. Met elkaar zorg je voor een goede overdracht voor de avonddienst die om 15.30 uur begint. Tijdens de avond ben je bezig met het weer in bed leggen van de bewoners, medicatie en sondevoedingen geven, verschonen en canulezorg. Als de bewoners in bed liggen, draaien wij hen regelmatig, dat noemen we ‘wisselligging geven’. Dat doen we een aantal keer op een avond en gedurende de nacht.”

Nachtdienst

“Een nachtdienst start om 22.45 uur met de overdracht van de avonddienst”, gaat Karin verder. “De zorg die je ’s avonds doet, loopt ’s nachts grotendeels door. Op alle kamers staan Medimedkarretjes waar per bewoner alle medische artikelen in liggen die voor hem of haar nodig zijn. In de nacht zorg je dat de Medimedkarretjes voor de volgende dag weer helemaal gevuld zijn. Verder heb je tijd om mails weg te werken, neventaken uit te voeren en ben je continue stand-by voor de bewoners. Zij zijn 24/7 afhankelijk van ons.”  

“Ik vind het mooi en dankbaar werk. Het is fijn om de bewoners kwaliteit van leven te geven. Veel bewoners wonen hier voor langere tijd. Sommige partners komen iedere dag langs. Dus ook met de familie bouw je echt een band op.”

Bestelling medische materialen

“Naast mijn werk als verpleegkundige verzorg ik de bestellingen van alle medische artikelen. Dat is per week behoorlijk veel! Denk bijvoorbeeld aan materialen zoals een suprapubisch katheter, alles wat te maken heeft met trancheacanules zoals gaasjes, metalline gazen, canulebandjes, nieuwe canules en swabs om de binnencanule  mee schoon te maken. En alles voor de sondevoeding: de voeding zelf, spuiten voor sondevoeding en pegsondes. Maar ook gewoon verbandmateriaal en wondverbanden. En beschermingsmiddelen voor collega’s: halter schorten, handschoenen,  het incontinentiemateriaal, alles voor de beademing zoals de slangen en filters voor de beademingsmachine. We hebben een eigen magazijn hier op de afdeling en het is mijn taak, samen met twee andere collega’s om alle voorraden op peil te houden. Je kunt er als verpleegkundige andere taken bij nemen, dit noemen we aandachtsvelden. Denk bijvoorbeeld aan de bestellingen doen, maar ook sollicitatiegesprekken voeren, stagiaires begeleiden, activiteiten organiseren, de palliatieve zorg of medicatie. Deze aandachtsvelden worden onder de collega’s verdeeld.”

Vacature Verpleegkundige op afdeling De Frasselt

Het team van De Frasselt is op zoek naar versterking! Kijk eens op bij vacatures op deze website. Wil je meer weten over deze functie en werken bij Kalorama? Bel dan 024 684 77 77. Je mag ook altijd mailen: werkenbij@kalorama.nl. We kijken uit naar jouw reactie!

Terug naar het overzicht