ArtboardArtboard

Sollicitatieproces

Een sollicitatieproces bestaat uit een aantal stappen. Hoe gaat dat bij Kalorama in z'n werk? We hebben alle stappen voor je op een rijtje gezet.

Stap 1 Jij bent geïnteresseerd

Wat leuk dat je interesse hebt in een baan bij Kalorama! Op het moment dat wij jouw sollicitatiebrief ontvangen, start het sollicitatieproces. Je leest hier hoe dat in zijn werk gaat.

Stap 2  Stuur je sollicitatiebrief met CV

Heb je bij ons gesolliciteerd? Dankjewel! Je krijgt van ons een ontvangstbevestiging. Zo weet je dat je brief goed is aangekomen.

Stap 3 De voorselectie

Wij kijken of je opleiding en motivatie matchen met de functie. Als dat zo is, sturen wij de sollicitatiebrief door naar de sollicitatiecommissie. De sollicitatiecommissie wordt gevormd door het team. Eventueel aangevuld met collega’s uit andere disciplines. Is er helaas geen match, dan onderzoekt HR of er andere mogelijkheden zijn binnen Kalorama. Zijn die er niet, dan volgt een afwijzing. HR doet haar uiterste best om binnen 2 weken na de reactietermijn van de vacature te reageren.

Stap 4  Kennismaken

Je maakt kennis met het team en eventueel andere collega’s. We zij benieuwd naar wie jij bent. Wat breng je mee? En waarom wil je bij Kalorama werken? Er is zeker voor jou ook ruimte om ons het hemd van het lijf te vragen.

Stap 5 Kijkje in de keuken

Uiteraard zijn wij, net zoals jij, op zoek naar de juiste match. Daarom bieden wij aan dat je bij ons een ‘kijkje in de keuken’ mag nemen. Op deze manier krijgen we een goede indruk van elkaar. 

Stap 6  Referenties

Als we referenties opvragen, vermelden we dat altijd in de vacaturetekst. En we doen dit uiteraard niet zonder jouw toestemming.

Stap 7 Het arbeidsvoorwaardengesprek

Hebben we een match? Dan word je uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Hierin wordt alle informatie besproken die jij nodig hebt om bij ons te kunnen starten. Denk hierbij aan: het salaris, pensioenfonds, reiskostenvergoeding, scholingen, introductiebeleid, personele regelingen zoals fietsplan, etc. Ook vragen we van jou een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Stap 8 De arbeidsovereenkomst

Welkom nieuwe collega! Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Na het arbeidsvoorwaardengesprek ontvang en teken je contract digitaal.