ArtboardArtboard

Sollicitatieproces

Een sollicitatieproces bestaat uit een aantal stappen. Hoe gaat dat bij Kalorama in z'n werk? We hebben alle stappen voor je op een rijtje gezet.

Stap 1 Jij bent geïnteresseerd

Wat leuk dat je interesse hebt in een baan bij Kalorama! Op het moment dat wij jouw sollicitatiebrief  ontvangen, start het sollicitatieproces. Je leest hier hoe dat in zijn werk gaat.

Stap 2  Stuur je sollicitatiebrief met CV

Heb je bij ons gesolliciteerd? Dankjewel! Je krijgt van ons een ontvangstbevestiging. Zo weet je dat je  brief goed is aangekomen. Je weet toch dat je via deze website ook direct online kunt solliciteren?

Stap 3 De voorselectie

Wij kijken of je opleiding en motivatie matchen met de functie. Als dat zo is, sturen wij de sollicitatiebrief door naar de sollicitatiecommissie. Dit kan een team of een leidinggevende zijn. Is er helaas geen match, dan onderzoekt P&O of er andere mogelijkheden zijn binnen Kalorama. Zijn die er niet, dan volgt een afwijzing. P&O doet haar uiterste best om binnen 2 weken na de reactietermijn van de vacature te reageren.

Stap 4  Kennismaken

Als wij je graag willen leren kennen, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je maakt dan kennis met een teamlid, eventueel je mogelijke leidinggevende en soms schuift P&O ook aan. Tijdens het sollicitatiegesprek stellen we je vragen over je werkervaring, de functie en je motivatie om bij ons te komen werken. Daarna is er voor jou ook ruimte om ons het hemd van het lijf te vragen.

Stap 5 Kijkje in de keuken

Uiteraard zijn wij, net zoals jij, op zoek naar de juiste match. Daarom bieden wij aan dat je bij ons een ‘kijkje in de keuken’ mag nemen. Op deze manier krijgen we een goede indruk van elkaar. 

Stap 6  Referenties

Als het mogelijk is vragen wij graag referenties op. We doen dit uiteraard niet zonder jouw toestemming en we gaan zorgvuldig en vertrouwelijk om met de informatie en gegevens die we krijgen.

Stap 7 Het arbeidsvoorwaardengesprek

Hebben we een match? Dan word je uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Hierin wordt alle informatie besproken die jij nodig hebt om bij ons te kunnen starten. Denk hierbij aan: het salaris, pensioenfonds, reiskostenvergoeding, scholingen, introductiebeleid, personele regelingen zoals fietsplan, etc. Ook vragen we van jou een Verklaring Omtrent het Gedrag, deze dien je binnen 4 weken na indiensttreding bij ons in te leveren. 

Stap 8 De arbeidsovereenkomst

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Na het arbeidsvoorwaardengesprek ontvang je per post een arbeidsovereenkomst. Welkom nieuwe collega!