ArtboardArtboard

"Het geeft me een goed gevoel als ik mensen blij kan maken."

Pooh Bogaerts, vrijwilliger Inloop en Ontmoeting

2021 is het jaar van de vrijwilliger. Een mooie aanleiding om onze vrijwilligers in de spotlights te zetten! In een serie korte verhalen vertellen vrijwilligers van alle locaties van Kalorama wat hen drijft en motiveert om als vrijwilliger deze bijdrage te leveren. We sluiten deze serie af met het verhaal van Pooh Bogaerts, zij is vrijwilliger bij Inloop en Ontmoeting in ‘t Kulturhus in Beek.

Kans om Nederlands te verbeteren

Pooh groeide op in Thailand en is sinds 2018 vaste vrijwilliger bij Inloop en Ontmoeting in ’t Kulturhus in Beek. “Vanwege gezondheidsproblemen kon ik geen reguliere baan vinden”, vertelt Pooh. “Via de gemeente Berg en Dal kon ik hier starten als vrijwilliger. Daar ben ik ontzettend blij mee. Ik woon vlakbij
’t Kulturhus en de school van mijn zoon ligt om de hoek. Dat is ideaal. Drie keer per week draai ik mee. Het is een perfecte invulling van mijn week en ik krijg hier ook de kans om mijn Nederlands te verbeteren en de cultuur te leren kennen. Mijn Nederlands is nog niet perfect, wat soms tot grappige situaties leidt. Ik word ook door de deelnemers verbeterd als ik iets verkeerd zeg. Dat is heel fijn.”

Vertrouwen en waardering

Inloop en Ontmoeting is bedoeld voor inwoners van Berg en Dal die graag andere mensen willen ontmoeten om samen koffie te drinken, te eten of om deel te nemen aan gezamenlijke activiteiten. Pooh: “Er is hier altijd een gezellige sfeer”. En ze straalt als ze vertelt hoe fijn het is om vertrouwen en waardering van de deelnemers te krijgen. “Het geeft me een goed gevoel als ik mensen blij kan maken en zie dat ze ontspannen zijn. We doen hier allerlei activiteiten met de mensen. Het is echt een sociaal gebeuren.”

Pooh heeft een grote passie voor koken

Pooh haar grote passie is koken. Toen ze nog een Thailand woonde, werkte ze in een klein restaurant. “Ik vind het daarom ook heel erg leuk om te koken voor de deelnemers van Inloop en Ontmoeting. Ik kook graag Thais, en maak het dan minder pittig. Maar ik bereid ook graag Nederlandse en Europese gerechten. Die heb ik me eigen gemaakt. Toetjes zijn favoriet bij veel mensen. Mijn specialiteit is chocolade mousse, dat heb ik van de week nog gemaakt.”

Gegroeid in haar rol

Paulien Willems is coördinator van Inloop en Ontmoeting. “Pooh heeft zich hier ontpopt tot een vrouw die weet wat ze wil. Ze is zó gegroeid in haar rol. Haar inbreng is van grote waarde. Het is ontzettend mooi om te zien hoe zij haar draai hier heeft gevonden. Ik kan veel aan haar overlaten en is ze samen met de andere vrijwilligers een vaste ondersteuning voor ons.”

Vrijwilligerswerk bij Kalorama iets voor jou?

Er zijn bij Kalorama heel veel verschillende taken die door vrijwilligers gedaan worden. Van zorgen, waken, koken, tuinieren tot vervoeren. Er zijn beautyvrijwilligers, vrijwilligers die maatje zijn of kunstexposities organiseren. Wat tijdsbesteding betreft zijn er geen vuistregels. Dat kan van twee keer per week tot één keer per maand zijn. Bij Kalorama zijn nieuwe vrijwilligers van harte welkom! Heb je interesse en wil je verkennen op welke manier je bij ons iets kunt betekenen met jouw kwaliteiten? Kijk eens bij vacatures vrijwilligers. Of mail naar: informelezorg@kalorama.nl.

Terug naar het overzicht